< Terug naar overzicht

14 november informatieavond koopwoning Purmerend e.o.

PageRight_koop 7 november 2013 - Welke woningen biedt Wooncompagnie te koop aan? Wat zijn de voordelen en hoe kun je als starter op de woningmarkt tóch het huis van je dromen kopen? Deze vragen staan centraal tijdens een speciale informatiebijeenkomst die Wooncompagnie houdt op donderdagavond 14 november 2013 (van 18.00 tot 21.00 uur). In de vestiging van de woningcorporatie, aan de Kraggeveenstraat 5 te Purmerend, krijgen bezoekers uiteenlopende informatie over het kopen van een woning van Wooncompagnie. Ook wordt er aandacht besteed aan aantrekkelijke startersvoordelen, zoals de Starterslening.

Kopen van woningen stimuleren
Wooncompagnie vindt het belangrijk dat mensen de kans krijgen een woning te kopen. Om die reden biedt de corporatie regelmatig huurwoningen te koop aan. Om de verkoop van woningen extra te stimuleren, krijgen huurders tien procent korting als ze een woning van Wooncompagnie kopen.
 
Op een verantwoorde manier tóch een huis kopen
Verder biedt de corporatie huizen aan met de Starterslening. Deze gunstige regeling is bedoeld voor alle starters op de woningmarkt, ongeacht de leeftijd. Of personen in aanmerking komen voor de lening, is afhankelijk van het inkomen en de prijs van de woning. Met de Starterslening kunnen starters geld lenen, zodat ze een woning kunnen kopen die anders wellicht buiten hun budget valt. Op een verantwoorde en transparante manier.

De voordelen en voorwaarden
Kort gezegd overbrugt de lening het verschil tussen de totale verwervingskosten van een woning en het bedrag dat starters maximaal bij de bank kunnen lenen. Tijdens de bijeenkomst worden alle voordelen en voorwaarden van de Starterslening ruimschoots belicht. Daarnaast kunnen bezoekers hun vragen stellen over deze gunstige regeling, die de stap naar een eigen huis veel kleiner maakt.

Investeren in de toekomst
Volgens de woningcorporatie is het, onder meer gezien de relatief lage rentestand, voor veel mensen juist nu interessant om een woning te kopen. Bovendien is het kopen van een huis dé manier om in de toekomst te investeren, stelt de corporatie.

Informatie over de woningen en aantrekkelijke regelingen
De woningen die Wooncompagnie te koop aanbiedt, zijn ook te vinden op het landelijke online platform Vindjeplek (www.vindjeplek.nl). Op deze site treffen potentiële kopers uitgebreide informatie aan over de aangeboden corporatiewoningen en aantrekkelijke regelingen en kortingen. Bezoekers zien meteen welke woningen te koop worden aangeboden met de Starterslening. De woningen worden verkocht via de makelaar.