< Terug naar overzicht

21 woningen in Wieringerwerf voorzien van dakisolatie

Marsstraat W'werf zolderisolatie 18 april 2019 - Bewoonster Wikje Kamminga uit Wieringerwerf blij met dakisolatie:
‘Het is meteen een stuk aangenamer in huis’

‘Als je naar de zolder loopt, merk je meteen het verschil: het is er echt een stuk aangenamer. En dat is een goede zaak, want ik gebruik de bovenste verdieping ook als logeerkamer.’ Dat zijn de woorden van Wikje Kamminga (71) uit Wieringerwerf. Wooncompagnie voorzag in die plaats recentelijk 21 woningen van dakisolatie. Aan de binnenzijde van de daken werd een 16 centimeter dikke laag isolatiemateriaal aangebracht. Hierdoor verliezen de woningen via het dak aanzienlijk minder warmte. Ook is er geen sprake meer van tocht. Dit levert bewoners meer wooncomfort en lagere energielasten op. En nadat de isolatie is aangebracht, blijft de huur gelijk. ‘Dat is mooi meegenomen,’ vindt Wikje Kamminga.

Optimale isolatie
‘Ik ben blij dat deze woning nu nog beter is geïsoleerd,’ vervolgt Wikje Kamminga. ‘Enkele jaren geleden bracht Wooncompagnie vloerisolatie aan en naar verwachting worden in de toekomst de spouwmuren geïsoleerd. Daarmee is de woning optimaal geïsoleerd en dat is een prettige gedachte.’

Frisse lucht
De woningen in Wieringerwerf zijn eveneens voorzien van een ventilatiesysteem. Ook hierover is Wikje Kamminga te spreken: ‘Ik vind het belangrijk dat mijn woning goed wordt geventileerd. Ik houd van frisse lucht. Zo heb ik in de slaapkamer altijd het ventilatierooster openstaan en staat het slaapkamerraam steevast op de ventilatiestand.’

Verschillende duurzaamheidsprojecten
Wooncompagnie voert op verschillende plaatsen in het werkgebied duurzaamheidsprojecten uit. De woningcorporatie streeft ernaar dat de totale woningvoorraad in 2020 gemiddeld energielabel B heeft. In 2024 moeten alle woningen uiteindelijk zo optimaal mogelijk zijn geïsoleerd. Na 2024 worden stappen gezet naar een CO2-neutrale woningvoorraad. Allereerst worden dan de verwarmingsinstallaties vervangen door milieuvriendelijke exemplaren.

De isolatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd door Bouwbedrijf Tuin uit ‘t Zand. KTI uit Schagen bracht het nieuwe ventilatiesysteem in de woningen aan.