< Terug naar overzicht

29 oktober eerste paal Hoornsebuurt Purmerend

Ai Hoornsebuurt Foto1345 V03 (1) 27 oktober 2014 - Op woensdag 29 oktober om 11.15 uur gaat de eerste paal van de Hoornsebuurt in Purmerend de grond in. Wethouder Hans Krieger verricht de feestelijke handeling. Omwonenden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen van initiatiefnemer woningcorporatie Wooncompagnie. Op de locatie waar tot vorig jaar dertien gedateerde woningen stonden, worden 28 woningen gebouwd. Ook de woonomgeving krijgt een fraai nieuw uiterlijk.

Enkele maanden geleden is begonnen met het bouwrijp maken van de grond. Woensdag begint Koning Bouw uit Volendam aan het daadwerkelijke bouwwerk. Een stampende heimachine komt er niet aan te pas: er wordt trillingsarm geboord. Om de overlast voor buurtbewoners te beperken, rijdt het bouwverkeer via een speciale toegang vanaf de Hoornse Laan.

Wethouder Hans Krieger stuurt de eerste paal naar zijn bestemming. De gemeente is trots op het project, zeker gezien de economisch moeilijke tijd waarin het tot stand komt. Deze stadsvernieuwing voldoet zowel aan de wens om de kwaliteit van de binnenstad te verhogen als aan de ruimtelijke structuurvisie voor opwaardering van het gebied langs rivier De Where.

Koop en sociale huur
In de Hoornsebuurt verrijzen in totaal 28 woningen. Hiervan bevinden zich er 27 in het appartementencomplex. Dit betreft 22 sociale huurwoningen, wat uniek is op deze absolute A-locatie, en vijf royale koopwoningen. Het door Heren 5 architecten ontworpen plan krijgt de uitstraling van gevarieerde pakhuizen, aansluitend op het historische karakter van de binnenstad.

Woningnummer 28 is Hoornsebuurt 22, oftewel de voormalige timmerfabriek Trio. Het pand wordt met de oorspronkelijke gevelstenen in originele staat herbouwd. Net als de vijf andere koopwoningen wordt dit object verkocht via Teunisse Makelaars. De inschrijving voor de huurwoningen vindt naar verwachting medio 2015 plaats en wordt verzorgd door Wooncompagnie.

Autoluw binnengebied
Na de herstructurering zal de Hoornsebuurt een open, overzichtelijk karakter hebben. Het binnengebied wordt autoluw met veel groen en een afgeschermd speelterreintje. De oplevering van het totale project staat gepland voor eind 2015. Meer informatie: www.wooncompagnie.nl