< Terug naar overzicht

2e deel Londenhaven opgeleverd. Welkom huis voor Odion

20130410_124648 22 april 2013 - Na de 38 ééngezinswoningen heeft aannemer Van Wijnen op 10 april het tweede deel van stadshof Londenhaven in Weidevenne opgeleverd: appartementen voor 26 cliënten met een verstandelijke beperking van stichting Odion. ‘Een welkom huis in Londenhaven’ aldus projectontwikkelaar Désirée Schoone van woningcorporatie Wooncompagnie. ‘In het gebouw zit ook een wijksteunpunt van Odion.’

Zelfstandig wonen
Schoone vervolgt: ‘alle 26 cliënten krijgen een zelfstandige woonunit van circa 50 m2 die bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, eigen badkamer, keuken en berging. Per verdieping is er een groepsruimte waar men elkaar kan ontmoeten, samen koken, eten of koffie drinken.’ Het gebouw is licht, zowel in de appartementen als de groepsruimten. ‘Aan het einde van elke gang is een groot raam: je ervaart de Antwerpenhaven en straks de Londentuin binnenin het gebouw!’ Woningcorporatie Wooncompagnie  ontwikkelde het gebouw en verhuurt het aan Odion.

Op naar het derde deel!
Er wordt nu nog verder gewerkt aan de 98 appartementen van Londenhaven, het derde en laatste deel van het project. Inmiddels wordt het gebouw aan de Laan der Continenten steeds beter zichtbaar. Désirée Schoone: ‘oplevering van deze appartementen zal starten in juni 2013, volledige oplevering wordt medio november verwacht.’ Hierna zal de gemeente Purmerend starten met de aanleg van de Londentuin: het prachtige groene middengebied van bijna 1 hectare, dat tussen de 38 woningen, de appartementen van Odion en het grote appartementsgebouw komt te liggen.

Nog enkele appartementen te koop, met starterslening
‘Er zijn nog enkele appartementen te koop in het mooie witte gebouw aan het water’ zegt ontwikkelaar Schoone van Wooncompagnie. ‘Voor starters op de koopmarkt is er een starterslening beschikbaar, hierbij kan 20% van de verwervingskosten op een alternatieve manier worden gefinancierd. Bij Londenhaven kan dit oplopen tot € 50.000,- euro, hierdoor is een koopappartement voor een grotere groep bereikbaar. Een steuntje in de rug voor de starter!’ Appartementen zijn met starterslening beschikbaar vanaf € 199.200,- v.o.n., inclusief parkeerplaats. Meer weten over Londenhaven en de starterslening? Kijk op www.londenhaven.nl of neem contact op met Teunisse Makelaars: 0299-420958.