< Terug naar overzicht

Andere naam op bankafschrift

1 december 2014 - Het kan zijn dat op het eerstvolgende bankafschrift van onze huurders is te lezen dat de maandhuur van december (automatisch) is geïncasseerd door “Blokcompagnie” in plaats van door Wooncompagnie.

Huur komt gewoon op rekening Wooncompagnie
“Blokcompagnie” is een tweede handelsnaam van Wooncompagnie, die recent aan de bank als toevoeging is opgegeven. Bij het toevoegen van de naam is iets misgegaan. De huur komt echter gewoon op de rekening van Wooncompagnie terecht, er wordt ook geen tweede afschrijving gedaan. Huurders hoeven  zich dus geen zorgen te maken of het geld bij het goede bedrijf is aangekomen.

De reden van toevoeging van  tweede handelsnaam
Vanuit de overheid is opgelegd dat wij per 1 januari 2017 onze administratie van commercieel (vrije sector) en sociaal bezit moeten gaan scheiden. Alle woningen die wij verhuren waarvan de huur hoger is dan de huurstoeslaggrens is commerciële verhuur, dus boven de € 710,- (prijspeil 01-01-2015). Wooncompagnie voert deze scheiding al echter per 01-01-2015 door.

Twee administraties
Omdat we twee administraties moeten voeren, moeten er ook twee ‘bedrijven’ zijn. En daarom is “Blokcompagnie” opgericht. De administratie van onze vrije sector huur wordt vanaf 1 januari via “Blokcompagnie” gevoerd.

Vragen
Als u vragen zijn kunnen huurders ons via ons Telefonisch Informatie Punt op 0900 20 22 373 (lokaal tarief) bereiken. Wij bieden onze welgemeende excuses aan voor eventueel ontstane verwarring.