< Terug naar overzicht

Arker Boetje, 2ehandskledingwinkel, blijft minimaal nog 10 jaar in locatie Brugstraat Middenmeer

Arker Boetje Middenmeer 14 augustus 2018 - ‘Met het Arker Boetje heeft Middenmeer een winkel met 2ehandskleding voor mensen met een beperkte beurs. Maar ook een laagdrempelige ontmoetingsplek in het centrum van Middenmeer. De afgelopen 5 jaar heeft laten zien dat we voorzien in een duidelijke behoefte. Onze Stichting Diaconie ‘De Ark’ Hollands Kroon wilde dan ook graag een langdurige huurovereenkomst aan gaan met Wooncompagnie’. Anja de Jong-Kempeneers vertelt enthousiast over de positieve reacties die geleid hebben tot een huurovereenkomst met een duur van 10 jaar. ‘Niet alleen positieve reacties van de doelgroep, maar ook van dorpsgenoten die spullen komen brengen. En niet te vergeten van de groep vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. Het Arker Boetje voorziet echt in een behoefte en is niet meer weg te denken uit Middenmeer’

‘Arker Boetje niet meer weg te denken uit Middenmeer’

 Wooncompagnie blij met verhuur 
Oorspronkelijk had Wooncompagnie andere plannen met het winkelpand. Toen dat allemaal niet doorging werd besloten het pand in de verkoop te zetten. ‘Dat was het moment dat wij met de Diaconie in gesprek kwamen’, aldus Roeland Gravestein, manager Bewoners bij Wooncompagnie. Financieel was de aankoop een brug te ver en zijn we tot een tijdelijke huurovereenkomst gekomen. Nu 5 jaar later heeft Wooncompagnie besloten het pand niet meer te verkopen, maar door verhuur in te blijven zetten voor deze maatschappelijke invulling. ‘De doelstelling van het Arker Boetje sluit perfect aan op de doelstellingen van Wooncompagnie en wij zijn dan ook blij dat dit nog minimaal 10 jaar op deze wijze ingezet gaat worden.

Koffie staat klaar
Nog steeds is er nieuwe aanloop van mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Soms is de eerste stap best nog lastig, maar als men eenmaal de drempel over is dan komt vaak terug. Om te kijken wat er ‘nieuw’ binnen is, maar ook om gewoon een praatje te maken onder het genot van een kopje koffie. De vrijwilligers zorgen voor een warm welkom!


Bijschrift foto:
Anja de Jong-Kempeneers en Roeland Gravestein ondertekenen de huurovereenkomst aan de koffietafel in het Arker Boetje.