< Terug naar overzicht

Bewoners Groenewegbuurt in Schagen geven tuinen een boost

Winnaar tuinwedstrijd Schagen 29 september 2017 - ‘Verzorgde tuinen fleuren de hele buurt op’

Henk en Gemma Steur en Monique Stevens uit Schagen werden donderdag 28 september jongstleden verrast door tuincommissie Groenwegbuurt. De bettreffende bewoners zijn de winnaars van de tuinwedstrijd die de commissie afgelopen weken hield. Met de wedstrijd wilde de commissie de tuinen in de Groenewegbuurt een boost geven, in samenwerking met Wooncompagnie. En met succes: verschillende tuinen liggen er inmiddels extra verzorgd bij. De commissie overhandigde de prijswinnaars een VVV-cadeaubon ter waarde van vijftig euro. ‘Die bon is mooi meegenomen, maar het allerleukste is dat het werk dat wij hebben verricht zo wordt gewaardeerd,’ zegt Henk Steur.

Winnaar Tuinwedstrijd Schagen _2 (2)

Gek op tuinieren
Henk (70) en Gemma (71) Steur houden van tuinieren en dat is ook te zien: zowel de voor- als achtertuin liggen er keurig bij. ‘We hebben een nieuw tuinhek gemaakt en de tuin voorzien van cacaodoppen, om onkruid geen kans te geven. Verder hebben we een variatie aan vaste planten aangebracht, want we houden van veel groen. Wij vinden verzorgde tuinen heel belangrijk, ze fleuren de hele buurt op.’ Volgens de tuincommissie zijn alle componenten in de tuin van het echtpaar Steur zo mooi bij elkaar gezocht een aangelegd, dat de tuin een pluim met premie verdient.

Rigoureuze actie
Bewoonster Monique Stevens heeft haar tuin, na een recente stormschade, praktisch leeggehaald en gekortwiekt. Binnenkort voorziet ze de tuin van nieuwe beplanting. De tuincommissie is onder de indruk van de rigoureuze actie en beloont deze met een aanmoedigingsprijs.

Samen zorgen voor nette tuinen
De tuincommissie bestaat uit een afvaardiging van huurders en is onlangs gevormd in overleg met Wooncompagnie en de gemeente Schagen. De commissie wil een overkoepelende tuincommissie samenstellen, die de wijk ingaat om huurders aan te moedigen hun tuin op te knappen, eventueel met wat hulp.

Buurtinitiatieven stimuleren
‘We vinden het als buurtteam belangrijk dat tuinen er verzorgd uitzien,’ stelt buurtconsulent Annette Goossens van Buurtteam Schagen van Wooncompagnie. ‘Daarnaast willen we bewonersinitiatieven zoveel mogelijk stimuleren. Om die reden zijn wij heel blij met de gevormde tuincommissie. Het is een initiatief dat echt vanuit de bewoners komen en dat is natuurlijk een goede zaak.’

Huurders van Wooncompagnie die groene vingers hebben en het leuk vinden om andere huurders te voorzien van de nodige tuininspiratie, kunnen een mail sturen naar Liesbeth Ranzijn, liesbethranzijn@quicknet.nl of bellen naar 06 – 33099475.