< Terug naar overzicht

Bewoners Sint Maartensvlotbrug kiezen hun eigen wooncomfort

20 november 2014 - Hoe belangrijk is wooncomfort voor u? Deze vraag staat centraal tijdens een onderhoudsproject van Wooncompagnie in Sint Maartensvlotbrug. Bij in totaal 24 woningen zijn inmiddels de nodige schilderwerkzaamheden verricht. Daarnaast kunnen de huurders kiezen voor de plaatsing van HR-glas, bodemisolatie en spouwmuurisolatie. ‘Wooncompagnie vindt het belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk hun eigen keuzes maken, ook als het gaat om het onderhoud aan hun woning,’ aldus opzichter Hinke Hofstra van de woningcorporatie. ‘Daarom kunnen de huurders zelf beslissen van welke keuzeopties ze gebruik willen maken.’

Een nieuwe verflaag
Het project behelst woningen aan de J. Vermeerstraat, Van Goghstraat en Van der Sluisstraat in Sint Maartensvlotbrug. Alle woningen zijn sinds kort voorzien van een nieuwe verflaag en desgewenst HR-beglazing. Deze week is begonnen met de bodem- en spouwmuurisolatie. De werkzaamheden, verricht door Bouwbedrijf Tuin Zijpe uit ’t Zand, worden naar verwachting eind dit jaar afgerond.

Aantrekkelijk totaalpakket
Bewoners bepalen zelf wat ze willen: HR-beglazing, bodemisolatie, spouwmuurisolatie of een combinatie daarvan. Al deze opties gaan gepaard met een relatief kleine huurverhoging. Bewoners die kiezen voor een totaalpakket (alle drie opties) profiteren van een aantrekkelijke korting. Een derde van de bewoners maakt hier gebruik van.

Naar energielabel B of C
Energiebesparing en het verbeteren van het wooncomfort staan bij Wooncompagnie hoog in het vaandel. Met de onderhoudswerkzaamheden in Sint Maartensvlotbrug wil de corporatie het energielabel van de woningen verhogen naar de categorie B of C. ‘Daarnaast vergroten de toepassingen vooral het wooncomfort,’ zegt Hinke Hofstra. ‘Veel bewoners hebben bijvoorbeeld vochtproblemen in hun woning. Met name de bodemisolatie maakt daar vaak een einde aan. We hebben in een proefwoning al bodemisolatie aangebracht, met succes.’

Een dikke laag ‘isolatiechips’
Bij bodemisolatie wordt een dertig centimeter dikke laag ‘isolatiechips’ onder de vloer aangebracht. Het isolatiemateriaal wordt met een vrachtwagen naar de betreffende locatie gebracht en door een speciaal daartoe uitgeruste medewerker in de kruipruimte geblazen. Vervolgens wordt een woning binnen een halve dag van bodemisolatie voorzien.