< Terug naar overzicht

Bewoners van een kleine 200 woningen in Purmerend-Noord gaan extra fleurig de zomer in

Schilderwerk Koperslagerstraat Purmerend 2 april 2019 - Bewoners van een kleine 200 woningen in Purmerend-Noord gaan extra fleurig de zomer in. Wooncompagnie voorziet de woningen namelijk van een verse verflaag, in een andere kleurstelling. ‘We hebben bewust gekozen voor kleurstellingen die optimaal aansluiten bij het karakter van de wijk,’ vertelt projectleider Beheer en Onderhoud Jelle de Winter van Wooncompagnie. ‘De nieuwe kleuren moeten de woningen en hiermee de wijk een wat rustigere en sjiekere uitstraling geven.’

Groene, blauwe en gele tinten
Alle draaiende delen van de woningen krijgen een andere kleur. Hierbij wordt een keuze gemaakt tussen groene, blauwe en gele tinten. Het gaat om in totaal vijf straten in de wijk Purmerend-Noord: de Overlanderstraat, Pottenbakkersstraat, Glasblazerstraat, Banning Cocqgracht, Beeldhouwerstraat en Koperslagersraat.

Isolatieglas
De bewoners zitten er in de toekomst ook extra warmpjes bij, want de corporatie vervangt bij de betreffende woningen ook al het oude dubbel- en enkelglas voor HR++ isolatieglas. Verder worden de draairamen geheel vervangen voor draairamen met HR++ isolatieglas, in een wit kader. 

Medio mei afgerond
De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Schildersgilde in Edam. Een aanzienlijk aantal woningen is inmiddels voorzien van een verse verflaag. Het totale project wordt naar verwachting medio mei 2019 afgerond.

Betaalbaarheid voorop
Het schilderwerk en het aanbrengen van de energetische maatregelen worden uitgevoerd zonder dat er sprake is van een huurverhoging. Wooncompagnie blijft hiermee inzetten op betaalbaarheid.