< Terug naar overzicht

Bouwplaats Magnusbuurt eenmalig open voor publiek

4 juni 2015 - Iedereen die graag eens wil zien wat er allemaal op een bouwplaats gebeurt, krijgt zaterdag 13 juni een unieke kans. Aan de Roosstraat in Schagen, waar zestien appartementen zich nog in de ruwbouwfase bevinden, opent aannemer De Geus Bouw van 10.00 tot 16.00 uur de bouwhekken. Enthousiaste medewerkers, ook van opdrachtgever Wooncompagnie, heten bezoekers welkom en beantwoorden hun vragen.

De eenmalige openstelling voor publiek wordt georganiseerd in het kader van de Dag van de Bouw. Uitvoerder Jarka Geldermans: “Wij willen jong en oud graag laten zien hoe mooi de bouwsector is. Dit project is kleinschalig en toch gecompliceerd, met veel oog voor detail. Dat vindt elke bouwvakker het leukste werk.” De locatie wordt geheel bouwveilig gemaakt. Bouwhelmen zijn niet nodig.

Uniek kijkje
Bezoekers worden ontvangen bij de entree van het bouwterrein, waar ook een maquette van het complex staat. Vervolgens kunnen zij in drie verschillende appartementen op de begane grond rondkijken en vragen over de bouw stellen. Jan Berghout van Wooncompagnie: “We zitten midden in de ruwbouwfase, wat een uniek kijkje achter de schermen oplevert. Op de wanden hangen we fact sheets, plattegronden en gevelimpressies, zodat iedereen kan zien wat het eindresultaat wordt.”

Parkeren bij NS-station
Het appartementencomplex ligt in het oude hart van Schagen. Bezoekers worden daarom verzocht lopend of op de fiets te komen. Belangstellenden die toch de auto pakken, kunnen deze parkeren langs de Stationsweg of op het P&R terrein bij het NS-station. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar de entree op de hoek W. van Beierenstraat - Roosstraat.

Meer informatie
De bouw van deze appartementen, bestemd voor sociale huur, vormt het sluitstuk van een grondige opwaardering van de Magnusbuurt door Wooncompagnie. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Meer informatie: www.wooncompagnie.nl en www.dagvandebouw.nl