< Terug naar overzicht

Buurtteam Wooncompagnie gaat op de koffie bij bewoners in Waterland

Foto2 buurtteam 4 mei 2015 - Bewoners beter leren kennen, gewoon door ‘een bakkie bij ze te doen’. Op een zeer ongedwongen manier ontdekken wat huurders belangrijk vinden en wat er leeft in de buurt. Dat is de opzet van een pilot waarmee Wooncompagnie is gestart. Een speciaal buurtteam bezoekt bewoners in de gemeente Waterland. ‘Door in kaart te brengen wat er speelt, kunnen wij meer voor onze huurders en hun wijk betekenen,’ stelt Mariël Esser van Buurtteam Waterland.

Een uitnodiging in de bus
Vindt u het leuk om eens met ons te praten over uw woning en buurt? Heeft u vragen, ideeën of wilt u gewoon eens gezellig bijpraten? Dan komen wij graag even buurten! Deze uitnodigende tekst prijkt op een antwoordkaart die huurders uit de gemeente Waterland in de bus krijgen. Sommige bewoners hebben de kaart inmiddels in huis, andere ontvangen deze in de loop van het jaar.

Gezellig een bakkie doen
Bewoners die de kaart retourneren, krijgen koffiebezoek van het buurtteam (U zorgt voor de koffie, wij nemen iets lekker mee). ‘Wij maken een afspraak en gaan een bakkie bij bewoners doen,’ vertelt Mariël Esser. ‘Zo ontdekken we wie onze huurders zijn en weten zij wie wíj zijn.’

Contact met de buurt
Het buurtteam heeft een aantal vaste taken, zoals de ondersteuning van kwetsbare huurders, het sociaal beheer van de buurt, participatie van bewoners en het onderhouden van actief contact met (relevante) buurtorganisaties. ‘Daarom sluiten we zoveel mogelijk aan bij buurtbijeenkomsten.’

Het eerste koffiebezoek
Onlangs bracht Buurtteam Waterland het allereerste koffiebezoek. ‘We praatten met de betreffende huurder over de woning, de buurt en nog veel meer zaken. Dit zijn voor ons waardevolle contacten waarvan we veel leren,’ benadrukt Mariël Esser.

Volg het team via Facebook
Buurtteam Waterland bestaat, naast projectmedewerker Mariël Esser, uit Sandra de Wit (wijkconsulent) en Mark Koning (huismeester). Op de eigen Facebookpagina (Buurtteam Waterland) deelt het buurtteam ervaringen en handige informatie.

Vragen of tips?
Bewoners uit de gemeente Waterland die vragen of tips hebben over hun buurt, kunnen een e-mail sturen naar Buurtteam Waterland, via buurtteamwaterland@wooncompagnie.nl.