< Terug naar overzicht

De eerste bewoners van Heel Europa krijgen de sleutel!

2 december 2014 - Het heuglijke moment is daar: Wooncompagnie overhandigt de sleutels aan de allereerste bewoners van Heel Europa in Purmerend. Op maandag 8 december 2014 om 9.00 uur krijgen de huurders van huisnummer 130 de sleutel van hun woning in het hagelnieuwe woonzorgcomplex. Hiermee wordt een bouwperiode van ruim anderhalf jaar afgesloten. Heel Europa is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen verschillende (zorg)partijen.

Samenwerken, samen wonen, samen leven
Heel Europa is een initiatief van de gemeente Purmerend, Wooncompagnie en verschillende zorgpartijen. Het woonzorgcomplex is een (h)echte buurtgemeenschap voor mensen met en zonder specifieke zorgvraag. Van welke leeftijd dan ook. Ze wonen en leven er samen.

Gebruik maken van voorzieningen
De (buurt)bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke binnentuin en gebruik maken van vele voorzieningen. Van een grand café, consultatiebureau tot multifunctionele zalen. Er zijn in het complex diverse zorg- en welzijnspartijen vertegenwoordigd, zoals Prinsenstichting, RIBW ZWWF, Stichting Wonen en Zorg Purmerend, Wonen Plus, Centrum voor Jeugd en Gezin en Clup Welzijn.

Twee lagen met imposante woontoren
Heel Europa bestaat uit twee lagen woningen met daarop een parkeerplaats en een imposante woontoren. Het complex omvat in totaal 140 sociale huurwoningen. Hiermee komt Wooncompagnie tegemoet aan de stijgende vraag naar betaalbare woningen voor huurders met een bescheiden inkomen. Ook zijn er woningen voor mensen met een zorgvraag.