< Terug naar overzicht

LET OP: 1 informatiebijeenkomst ipv 3

3509 FB Langer thuis wonen 1080x1080px_V3 23 mei 2019 - Bijeenkomsten in ’t Zand en Callantsoog gaan niet door
Eén centrale Informatiebijeenkomst ‘Langer Zelfstandig Thuis Wonen’ in Petten

De drie geplande bijeenkomsten ‘Langer Thuis Wonen’ verhuizen naar één locatie. De informatiemarkt wordt gehouden op dinsdag 18 juni in de Multifunctionele Ruimte in Petten (Plein 1945). Bezoekers van 65 jaar en ouder worden van 15.00 tot 16.30 uur breed geïnformeerd over welke vormen van ondersteuning ze kunnen krijgen bij het langer zelfstandig wonen. De geplande bijeenkomsten in ‘t Zand en Callantsoog komen hiermee te vervallen.

Informatie op maat ook aan huis mogelijk
Iedereen die zich heeft aangemeld voor de bijeenkomsten is van harte welkom in Petten. Mensen van 65 jaar of ouder die graag meer informatie willen over langer zelfstandig thuis wonen, kunnen zich altijd wenden tot Wonen Plus Welzijn in Schagen. De senioren-woonadviseurs van deze organisatie komen graag bij mensen langs om ze te adviseren.
Meer informatie hierover: www.wonenpluswelzijn.nl
- - - - - - - -

Informatiekraampjes
Aan het begin van de bijeenkomsten vertellen Wooncompagnie, Wijkteam Schagen, Wonen Plus Welzijn en Mantelzorgcentrum Schagen in het kort wat hun organisatie kan betekenen voor mensen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Verder stelt de Algemene Ouderenbond zich voor. Vervolgens kunnen de bezoekers bij verschillende kraampjes de informatie ophalen waar zij naar op zoek zijn.

Welke hulp is mogelijk?
Waar moet ik aan denken als ik zo lang mogelijk zelfstandig wil wonen? Wat zijn de mogelijkheden binnen mijn eigen of andere woning? Welke partijen kunnen me ondersteunen? Op deze en andere vragen krijgen bezoekers tijdens de bijeenkomsten persoonlijk antwoord. 

Informatie op maat
Sigge van der Veek, wethouder Samenleving van de gemeente Schagen, verzorgt tijdens de bijeenkomsten de aftrap. ‘Het is goed, dat mensen weten wat er mogelijk is als ze langer zelfstandig thuis willen blijven wonen,’ stelt hij. ‘Er kan namelijk vaak meer dan wordt gedacht, waardoor ze ook daadwerkelijk langer thuis kunnen blijven wonen. En dat is belangrijk, want hierdoor zijn zij in staat om deel te blijven nemen aan het maatschappelijk leven.                      

Hulp bij klusjes
‘Sommige bewoners worden geconfronteerd met het feit dat traplopen steeds moeizamer gaat.  Of ontdekken dat het koken niet meer lukt. Het kan ook zijn dat ze ondersteuning willen bij klusjes in en om huis. Of hulp nodig hebben bij het zoeken naar een andere woning. Het is belangrijk dat mensen weten op welke organisaties zij in deze gevallen een beroep kunnen doen,’ aldus Esther van Vugt, Welzijnsconsulente bij Wonen Plus Welzijn.

Waar, wanneer en hoe laat?
dinsdag 18 juni - Multifunctionele Ruimte in Petten, van 15.00 tot 16.30 uur.