< Terug naar overzicht

Eerste 15 huurwoningen in Nes Noord opgeleverd

25 januari 2013 - In de nieuwe wijk Nes Noord in Schagen zijn eind januari de eerste 15 huurwoningen opgeleverd. Woningcorporatie Wooncompagnie is er trots op, de bewoners zijn er bijzonder blij mee. En er volgt nog meer.

Wooncompagnie realiseerde dit project in samenwerking met VOF Vlietlanden en VolkerWessels. De ruime eengezinswoningen staan aan de Meerval en Snoek in de nieuwe wijk Nes Noord.

Gemêleerd gezelschap
Mede dankzij de drie slaapkamers, volwaardige zolder, tuin en berging was er brede belangstelling voor de woningen. Het resultaat: een gemêleerde groep bewoners met jongeren, ouderen en gezinnen. Ook twee huurders uit renovatietrajecten van Wooncompagnie hebben hier een nieuwe stek naar wens gevonden.

20 appartementen
Voor kandidaten die ook in Nes Noord willen wonen, is er goed nieuws. Binnenkort biedt Wooncompagnie nog eens 20 hagelnieuwe appartementen aan nabij het Nesserpark. Deze worden naar verwachting ná de bouwvak opgeleverd.

Nijversheidsstraat
Tot slot realiseert Wooncompagnie 18 eengezinswoningen aan de Nijverheidsstraat in Schagen. Op de plek waar eerder dit jaar 24 verouderde woningen werden gesloopt, worden momenteel 18 eigentijdse eengezinswoningen gebouwd. Volgens de planning worden deze vlak vóór de bouwvak opgeleverd.

Huurprijzen
Alle genoemde woningen zijn bestemd voor de sociale huursector. De kale huurprijzen zullen dus maximaal 681 euro bedragen. De toewijzing verloopt via het woonruimteverdeelsysteem van Wooncompagnie. Op korte termijn worden de woningen geadverteerd op de website van Wooncompagnie en in de Woonkrant.

Meer informatie
Meer informatie is verkrijgbaar via www.wooncompagnie.nl, het Telefonisch Informatie Punt van Wooncompagnie (0900 - 20 22 373, lokaal tarief) en bij het regionaal Wooninformatiepunt aan Laanplein 3 in Schagen.