< Terug naar overzicht

Eerste gebruikers Starterslening ontvangen sleutel

IMG_8720_300dpi_2 13 mei 2013 - Wooncompagnie helpt starters de koopmarkt op

Barsingerhorn – Twintigers Michèle Háry en Simon Wever zijn de eerste starters die een woning van Wooncompagnie kochten met behulp van de Starterslening. Begin april ontvingen zij de sleutel. “Met de ondersteuning van de Starterslening konden wij dit huis wél kopen.”

De Starterslening is speciaal in het leven geroepen voor mensen die te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar net te weinig om een hypotheek te kunnen afsluiten voor een woning naar wens.

Aantrekkelijke lening
Door deelname aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) kan Wooncompagnie starters op de woningmarkt de zeer aantrekkelijke lening aanbieden. Met dit extra budget kunnen zij het gat dichten tussen hun maximale hypotheek en het aankoopbedrag van de woning. Zo worden de koopmogelijkheden aanzienlijk vergroot tegen bijzonder gunstige voorwaarden.

Huren duurder
Michèle Háry en Simon Wever wilden graag samenwonen en zagen hun kans schoon. “Als we een vergelijkbaar huis zouden huren, waren onze maandlasten hoger geweest. Nu hebben we onze éigen stek, gekocht tegen uitstekende voorwaarden en in een gunstige aankooptijd.”

Voorwaarden
Wooncompagnie biedt de Starterslening aan op alle woningen die zij in de verkoop heeft. De aanvullende lening – bovenop de reguliere hypotheek – is bedoeld voor mensen die nog nooit eerder een woning hebben gekocht. Om hiervoor in aanmerking te komen geldt een aantal voorwaarden. Deze zijn te vinden op www.svn.nl.