< Terug naar overzicht

Eerste paal nieuwbouwproject Oterleek feestelijk de grond in!

Project Oterleek 20 november 2015 - Wooncompagnie slaat op woensdag 25 november aanstaande de eerste paal voor een nieuwbouwproject in Oterleek. Aan de Dorpsstraat realiseert de corporatie tien sociale huurwoningen, zes op de begane grond en vier op de eerste verdieping. De ruime woningen worden naar verwachting in het najaar van 2016 opgeleverd. Met het slaan van de eerste, feestelijke paal gaan de bouwwerkzaamheden van start. Bij de funderingswerkzaamheden worden speciale, trillingsarme boorpalen gebruikt. Dit is bovendien een relatief geluidsarme funderingsmethode. Hiermee wordt overlast voor de omliggende bebouwing zoveel mogelijk beperkt.

Twee blokken, met tussenliggend erf
Het project bestaat uit twee blokken, met een tussenliggend erf. Het ontwerp refereert aan de agrarische volumes elders aan de Dorpstraat van Oterleek, weliswaar op een eigentijdse wijze ingevuld. Ook bij de materiaalkeuze wordt rekening gehouden met het dorpskarakter. Zo worden, met name in de gevels, houten materialen gebruikt.

Eigen tuin of terras
De benedenwoningen beschikken over een tuin met een prachtige doorkijk naar de polder. Alle bovenwoningen beschikken over een eigen terras. Het betreft in alle gevallen driekamerwoningen. Op en rond het erf worden de nodige parkeerplaatsen gerealiseerd.

Inschrijving en toewijzing
Woningzoekenden die in aanmerking willen komen voor deze woningen, dienen te zijn ingeschreven bij de Stichting Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK). Ook de toewijzing van de tien sociale huurwoningen verloopt via deze organisatie. De publicatie van de sociale huurwoningen vindt plaats in het tweede kwartaal van 2016.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Geus Bouw uit Broek op Langedijk, Hooyschuur Architecten uit Wormerveer tekent voor het ontwerp.