< Terug naar overzicht

Nieuw leven sloopwoningen Brugstraat Middenmeer

pagina Hollands Kroon-Middenmeer-duurzaam slopen DEF 28 maart 2019 - De sloop van de twaalf verouderde huurwoningen aan de Brugstraat in Middenmeer nadert zijn voltooiing. Toch is het zeker niet zo dat de woningen voorgoed en volledig zijn verdwenen: het overgrote deel van het sloopafval krijgt namelijk een heel nieuw leven. Zo wordt het puin voor honderd procent hergebruikt en krijgen verschillende materialen uit de woningen een nieuwe bestemming.

Zoveel mogelijk sloopafval wordt opnieuw gebruikt
Bij de sloopwerkzaamheden worden het meng- en betonpuin zorgvuldig gescheiden. Het mengpuin wordt door speciale breekmachines verwerkt tot zogenoemd menggranulaat. Dit wordt vervolgens bij de aanleg van wegen, als verharding onder het asfalt.

Het betonpuin dat bij de sloop vrijkomt, wordt verwerkt tot betonmortel. Hiermee kan weer nieuw, duurzaam beton worden gefabriceerd. Ook andere materialen uit de woningen worden hergebruikt, zoals het dakhout, de houten balken, deuren en kozijnen. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door Van Der Bel Sloopwerken uit Middenmeer.

Ingezaaid met gras
Wooncompagnie bouwt op dit moment aan de Kanaalweg, Dr. Lovinkstraat en Lorenzstraat aan 54 gasloze sociale huurwoningen. Voor het terrein aan de Brugstraat zijn nog geen plannen. Het terrein wordt ingezaaid met gras nadat de sloopwerkzaamheden zijn afgerond.