< Terug naar overzicht

Gratis budget consult voor huurders

PageRight_Varkengeld 3 oktober 2013 - Tijdens het gratis budgetconsult krijgen mensen tips en tools om hun administratie op orde brengen en te houden. Daarna worden de totale in- en uitgaven kritisch bekeken: welke verzekeringen en abonnementen zijn bijvoorbeeld te duur of overbodig? Heeft het betreffende huishouden recht op aanvullende toeslagen?

Gratis budgetconsult voor huurders

Steeds meer mensen ondervinden moeilijkheden bij hun financiële huishouding. Met een antwoordkaart wijst Wooncompagnie haar sociale huurders uit de gemeenten Purmerend, Waterland en Edam-Volendam op het gratis budgetconsult van de Sociaal Maatschappelijke Dienst. “We willen dit bekendheid geven en extra laagdrempelig maken. Het is ideale hulp.”

Besparingen en rust
“Dit traject geeft deelnemers overzicht, handvatten, besparingen en vooral veel rust”, aldus projectmedewerker Mariël Esser van Wooncompagnie. Toch is voor sommigen de drempel te hoog. Met de mailing geeft de corporatie twijfelaars het nodige duwtje in de rug. Esser: “Huurders hoeven alleen het ontvangen kaartje ingevuld te retourneren. Daarna volgt een telefonische intake en een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek en doorlichting van de administratie.”

Bewezen waarde
De meeste huurders hebben het kaartje al ontvangen. De actie vloeide voort uit de succesvolle pilot ‘Budgetcoach’ die Wooncompagnie vorig jaar uitvoerde. Er was veel vraag naar en enquêtes bevestigden de waarde. Mariël Esser: “Deelnemers gaven aan dat het resultaat hen, achteraf gezien, echt wel geld waard was geweest, maar dat ze het vooraf gewoonweg niet konden missen.”

De pilot bleek echter kostentechnisch niet haalbaar. In samenwerking met de Sociaal Maatschappelijke Dienst vond Wooncompagnie deze kostenneutrale oplossing voor haar huurders.