< Terug naar overzicht

Huurders geven Wooncompagnie opnieuw mooie 'rapportcijfers'

24 april 2017 - Huurders komen eenvoudig in contact met Wooncompagnie, worden goed te woord gestaan en de medewerkers zijn behulpzaam. Dit concludeert het Kwaliteitscentrum voor Woningcorporaties (KWH) na een objectieve continumeting onder huurders van de corporatie. Met deze mooie score behoudt Wooncompagnie het KWH-huurlabel, hét keurmerk voor woningcorporaties in Nederland.

Het gemiddelde ‘rapportcijfer’ dat de corporatie van huurders krijgt is een 7.6. Roeland Gravestein, manager Bewoners: “Wij zijn blij met dit cijfer, want 2016 is een jaar geweest waarin er intern veel veranderd is. Gelukkig heeft dit geen merkbare effect gehad op de klantwaardering over onze processen. Maar de meting laat ook aandachtspunten zien waar we ons nog verder kunnen verbeteren.”

Ruim 1.000 metingen
KWH heeft in 2016 circa 3.000 huurders benaderd om deel te nemen aan het onderzoek. Met een response van 35% hebben 1.037 huurders via internet (61%) of telefoon (39%) hun mening gegeven.

Medewerkers zijn kundig en behulpzaam
Volgens de huurders worden zij door medewerkers van Wooncompagnie vakkundig te woord gestaan. De medewerkers zijn behulpzaam en de informatie die ze verstrekken is duidelijk zodat men weet waar men aan toe is. Ook zijn huurders tevreden over de manier waarop reparatieverzoeken en onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Aan de slag met aandachtspunten
Ook dit jaar levert de meting een aantal aandachtspunten op. Zo zijn er verbeteringen mogelijk in de informatievoorziening en de manier waarop informatie via de website te vinden is. Ook het rapportcijfer voor de oplevering van de nieuwe woning kan beter. “Eén van de verbeteringen is het beter informeren van nieuwe huurders over wat men van de woning mag verwachten. Een tweedehands woning in nieuw staat aanbieden past niet bij de keuze voor het beperken van de huren”, aldus Roeland Gravestein.