< Terug naar overzicht

Huurders in Schagen gaan het voorjaar extra kleurrijk tegemoet

Glas zetten -0748 (1) 23 maart 2017 - De bewoners van vijfendertig woningen in Schagen gaan het voorjaar extra kleurrijk tegemoet. Wooncompagnie voorziet de woningen aan de buitenzijde namelijk van een verse verflaag. De huidige kleurstelling (blauw en wit) worden in ere gehouden. Daarnaast wordt in de woningen HR++ glas geplaatst. Het betreft huizen aan de Bachstraat, Brahmstraat, Mozartlaan en Chopinstraat. De werkzaamheden, uitgevoerd door Breed Schilderwerken uit Heerhugowaard, nemen in totaal zo’n twaalf weken in beslag.

Luifels gereinigd, nieuwe ventilatieroosters
Wooncompagnie zorgt ervoor dat de ruim vijftig jaar oude woningen weer helemaal klaar zijn voor de toekomst. Naast de schilderbeurt worden onder meer de luifels boven de voordeur gereinigd. Ook krijgen de woningen ventilatieroosters op het glas. De bestaande roosters in de kozijnen worden verwijderd.

Onderhoud en duurzaamheid
‘Onderhoud en duurzaamheid zijn speerpunten binnen onze organisatie,’ vertelt Jeroen Oppenhuis, projectleider Beheer en Onderhoud bij de Wooncompagnie. ‘Na alle werkzaamheden kunnen de woningen er weer even tegen. Ze hebben een frisse uitstraling en zijn energiezuiniger.’

Minder warmteverlies, minder vocht en meer comfort
Dat laatste is zeker niet alleen te danken aan de plaatsing van HR ++glas, waarmee tocht geen kans meer krijgt en de woning eerder warm is. De woningen zijn namelijk eerder voorzien van bodemisolatie. Bodemisolatie, waarbij een 35 centimeter dikke laag ‘isolatiechips’ onder de vloer wordt aangebracht, gaat warmteverlies via de vloer op de begane grond tegen. Dat scheelt in de eerste plaats de nodige stookkosten. Daarnaast komt er minder vocht vanuit de kruipruimte in de woning. De lucht wordt droger, waardoor de woning sneller te verwarmen is en beduidend comfortabeler wordt.