< Terug naar overzicht

Huurders van Wooncompagnie extra energiebewust dankzij 'ledlamp-actie'

25 juli 2017 - Wooncompagnie laat letterlijk het licht schijnen over haar duurzaamheidsprojecten. Huurders van een groot aantal woningen krijgen dezer dagen een gratis ledlamp aangeboden. Met dit duurzame presentje wil de corporatie vieren dat de betreffende woningen onlangs een stuk energiezuiniger zijn gemaakt en bewoners stimuleren nog bewuster om te gaan met energie. ‘Op die manier wordt, voor wat betreft het energieverbruik in de woning, een optimaal resultaat behaald,’ stelt projectleider Beheer en Onderhoud Menno de Rooij van Wooncompagnie.

Meer wooncomfort, lagere energielasten
De betreffende woningen zijn in de meeste gevallen voorzien van bodemisolatie. Dit zorgt voor meer wooncomfort en aanzienlijk lagere energielasten. ‘Bewoners kunnen uiteraard ook zelf veel doen om het energieverbruik terug te dringen,’ zegt Menno de Rooij. ‘Om die reden krijgen de bewoners, naast de gratis ledlamp, een flyer aangeboden met verschillende slimme bespaartips.’

Extra investeren in duurzaamheid
Duurzaamheid en betaalbaarheid zijn speerpunten bij Wooncompagnie. De corporatie investeert de komende jaren ook extra in het verduurzamen van haar woningbezit. Een groot aantal woningen wordt voorzien van uiteenlopende energetische maatregelen. Dat kan variëren van bodem-, spouwmuur- en dakisolatie tot het aanbrengen van zonnepanelen. ‘We brengen de maatregelen bij zoveel mogelijk woningen aan, zodat zoveel mogelijk huurders kunnen profiteren van de voordelen,’ aldus De Rooij.

Uitnodiging voor Digitaal Klantenpanel
Wooncompagnie nodigt huurders bij de ledlampactie meteen uit deel te nemen aan het Digitaal Klantenpanel. Via het panel wordt, verschillende malen per jaar, de mening van huurders gepeild over allerlei huurderszaken. Hiermee wil de corporatie de belangen van huurders in de toekomst nog beter behartigen en haar dienstverlening optimaliseren.

Huurders kunnen zich inschrijven voor het Digitaal Klantenpanel via de website van Wooncompagnie (www.wooncompagnie.nl), onder de kopjes ‘Ik ben huurder/Huurdersbelangen/Klantenpanel’.