< Terug naar overzicht

Huurders Wooncompagnie goed benaderd en geinformeerd

PageRight_LogoKWH2013 6 juli 2013 - Hoogste score ooit bij meting KWH

Huurders die Wooncompagnie bellen met een vraag of opmerking worden correct te woord gestaan en krijgen antwoorden waar ze iets mee kunnen. Daarnaast worden ze door de woningcorporatie goed begeleid bij onder meer onderhoudswerkzaamheden. Dit concludeert het Kwaliteitscentrum voor Woningcorporaties Huursector (KWH) na een objectieve meting. Deze meting levert Wooncompagnie het hoogste gemiddelde ‘rapportcijfer’ sinds jaren op: een 7,9. ‘Wij zijn bijzonder trots op dit cijfer en vooral blij dat huurders de kwaliteit van onze dienstverlening op deze manier waarderen,’ laat Angelo van Rijn, Hoofd Klantenservice in een reactie weten.

Wooncompagnie behoudt KWH-Huurlabel
Met deze mooie score behoudt Wooncompagnie het KWH-Huurlabel. Dit label geeft aan dat wordt voldaan aan de door het kwaliteitscentrum gestelde hoge kwaliteitseisen. Voorgaande jaren kwam de corporatie ook al goed uit de ‘huurderstest’. In 2012 leverde de meting een eindcijfer op van 7,9; de jaren daarvoor werd steevast een gemiddelde score van 7,7 behaald.

Dienstverlening wordt continue gemeten
Het KWH meet volgens een nieuwe opzet: er wordt continu gemeten, zodat snel inzichtelijk wordt of bepaalde maatregelen het gewenste effect hebben. Voor Wooncompagnie is deze manier van meten een mooie manier om de dienstverlening het gehele jaar door te volgen en waar nodig bij te sturen.

Vakbekwaam, correct en persoonlijk
Volgens de peiling worden huurders van Wooncompagnie op een correcte en persoonlijke manier benaderd. De medewerkers zijn vakbekwaam en voelen met bewoners mee, zo stelt het KWH.

Goed geïnformeerd voor en tijdens onderhoud
Daarnaast scoort Wooncompagnie hoog als het gaat om het nakomen van gemaakte afspraken over zelfaangebrachte voorzieningen en onderhoud. Volgens de meting worden huurders vóór en tijdens geplande onderhoudswerkzaamheden prima geïnformeerd. Verder wordt gedurende het onderhoud voldoende rekening gehouden met de bewoners.  

Speciale aandacht voor verbeterpunten
Uit de metingen kwamen ook enkele verbeterpunten naar voren. Zo wordt naar aanleiding van de meetresultaten in de toekomst meer aandacht besteed aan terugbelverzoeken en de afhandeling van klachten. ‘Wij willen dat klanten voortaan uiterlijk de volgende werkdag worden teruggebeld en nemen klachten nog serieuzer. De KWH-meting is in dat opzicht voor ons een belangrijk leermoment. Het is een manier om onze dienstverlening continu te verbeteren,’ aldus Rick van der Plas, Hoofd Klantenservice in Schagen.