< Terug naar overzicht

Huurders Wooncompagnie maken kennis met WonenPlusWelzijn

WonenPlus_0327 27 februari 2017 - Wat houdt het abonnement van WonenPlusWelzijn in en bij welke klussen kunnen de vrijwilligers mij ondersteunen? Deze en andere vragen stonden vrijdag 24 februari jongstleden centraal tijdens een eerste informatiebijeenkomst van Wooncompagnie en WonenPlusWelzijn. De woningcorporatie vindt het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen en biedt huurders vanaf 65 jaar daarom één jaar lang gratis lidmaatschap aan van WonenPlusWelzijn. Tijdens de bijeenkomst, in dorpshuis Kolfweid in Callantsoog, kregen geïnteresseerde huurders informatie over wat de welzijnsorganisatie voor ze kan betekenen.

Steeds meer oudere huurders
Tijdens de informatiebijeenkomst waren medewerkers van Wooncompagnie en WonenPlusWelzijn aanwezig om meer te vertellen over de actie en de diensten van de welzijnsorganisatie. ‘Wij merken dat onze huurders steeds ouder worden,’ aldus gebiedsregisseur Angelo van Rijn van Wooncompagnie. ‘In samenwerking met organisaties als WonenPlusWelzijn kunnen we ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, in hun eigen woning en vertrouwde woonomgeving.’

Lidmaatschap gefaseerd ingevoerd
De actie is bedoeld voor huurders van Wooncompagnie die nog geen lid zijn van WonenPlusWelzijn en wonen in de regio waar deze organisatie actief is. Voor het zuidelijk deel van het werkgebied werkt de corporatie voor deze actie samen met WonenPlus. Het gratis lidmaatschap wordt gefaseerd ingevoerd, in de periode van januari tot december 2017.

Jarenlange samenwerking
Wooncompagnie werkt nauw samen met WonenPlusWelzijn en WonenPlus. Zo betaalt de corporatie al jarenlang voor huurders, die lid zijn van één van deze organisaties, de helft van het abonnementsgeld.

Scala aan diensten
WonenPlusWelzijn en WonenPlus bieden uiteenlopende diensten aan. Zo helpen vrijwilligers bewoners bij lichte tuinwerkzaamheden, klusjes in huis, de administratie, de boodschappen, vervoer en computervragen. Ook worden verschillende activiteiten gehouden en ontvangen leden een nieuwsbrief met interessante informatie.