< Terug naar overzicht

‘Ik werk hier nu met nóg meer plezier’

Koosje Van Der Ploeg Isolatieproject 50 Woningen 7 maart 2019 - ‘Al jarenlang gebruik ik de zolder van mijn woning als werkruimte. Ik ben keramiste en schilder graag. Dankzij de dakisolatie is het op zolder een stuk behaaglijker, ik werk er met nóg meer plezier.’ Koosje van der Ploeg uit Broek in Waterland is duidelijk tevreden met het feit dat Wooncompagnie haar woning onlangs voorzag van dakisolatie. De corporatie treft in het zuidelijk deel van het werkgebied bij een kleine 50 woningen isolerende maatregelen. Zo worden in Kwadijk, Warder, Marken en Broek in Waterland woningen voorzien van dakisolatie. Bij deze woningen wordt in een later stadium ook spouwmuurisolatie aangebracht.

Warmer en lichter
‘Na de dakisolatie is het een stuk warmer en lichter op de zolder. Ik ben er hartstikke blij mee,’ vervolgt Koosje van der Ploeg. ‘De werkzaamheden zijn heel soepel verlopen en er is echt keurig gewerkt.’ De dakisolatie is uitgevoerd door Coen Hagedoorn Bouwgroep uit Purmerend. De Fihuma Groep verzorgt de spouwmuurisolatie. ‘Mijn woning werd eerder voorzien van bodemisolatie en als straks ook de spouwmuren zijn geïsoleerd, is dit huis helemaal klaar voor de toekomst. Ik ben benieuwd hoeveel ik zal besparen op mijn energiekosten,’ zegt Koosje van der Ploeg.

Duurzaam materiaal
Voor het isoleren van het dak wordt gebruikt gemaakt van duurzaam isovlas. Dit isolerende materiaal heeft als voordeel dat de medewerkers die de dakisolatie aanbrengen geen last hebben van huidirritaties, zoals dat kan voorkomen bij ander isolatiemateriaal. Verder is dit natuurlijke materiaal recyclebaar, van nature temperatuur- en vochtregulerend en bevat het geen schadelijke stofdeeltjes.

Gefaseerd uitgevoerd
Wooncompagnie voert de duurzaamheidsprojecten bewust gefaseerd uit. Dit heeft te maken met de hoge investeringen die de onderhoudswerkzaamheden vragen en het feit dat de woningcorporatie betaalbaarheid nog steeds met stip op nummer één zet. ‘We kunnen het geld maar één keer uitgeven en willen de rekening van duurzame maatregelen zeker niet neerleggen bij de huurders,’ aldus een woordvoerder.