< Terug naar overzicht

Informatiebijeenkomst Thuishuis Winkel: samen oud worden in een studentenhuis voor ouderen

logo_thuishuis_winkel_def 17 oktober 2018 - Op woensdag 31 oktober om 15.00 uur is in De Roode Eenhoorn in Nieuwe Niedorp een informatiebijeenkomst over wonen in het Thuishuis Winkel. Het Thuishuis is een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen vanaf 60 jaar die niet graag alleen willen wonen. Thuishuis Winkel wordt gevestigd op het Winkelmadepark. Het Thuishuis komt in het voormalig hoofdgebouw van het voormalige zorgcentrum. Tijdens de middag wordt meer informatie gegeven over wat het wonen in het Thuishuis exact inhoudt. Hoe de woningen eruit zien en welke voorzieningen er worden geboden. Iedereen die meer informatie wil over het wonen in het Thuishuis is van harte welkom. Vooraf aanmelden voor de informatiemiddag is niet nodig.

Informatiebijeenkomst
De vrijblijvende informatiebijeenkomst wordt op woensdagmiddag 31 oktober gehouden in de Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173 in Nieuwe Niedorp. Het programma start om 15.00 uur. Onder het genot van een lekker bakkie ontvangen de aanwezigen informatie over de voordelen van wonen in een Thuishuis. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Wel interesse maar lukt het niet om te komen? Neem dan contact op met Jan Ruyten via 06-10967746 voor meer informatie. Of kijk op www.thuishuis.org.

Mooie plek, prettig wonen
‘Wooncompagnie vindt het belangrijk dat mensen kunnen kiezen hoe zij willen wonen. Daarom omarmen wij nieuwe woonvormen zoals een Thuishuis. Dit biedt ouderen namelijk de mogelijkheid om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen, op een prettige manier, samen met leeftijdsgenoten,’ vertelt Roeland Gravestein van Wooncompagnie.
‘Wonen op het Winkelmadepark is wonen in een prachtige groene parkomgeving. De komende jaren zal het voormalige zorgcomplex en de aanleunwoningen getransformeerd worden naar een woonomgeving voor verschillende doelgroepen. Met het Thuishuis wordt er ook plek geboden aan alleenstaande ouderen. Wij hopen dan ook op een hoge opkomst tijdens de informatiemiddag op 31 oktober.’  

Over Thuishuis
Het Thuishuis is een initiatief van de Stichting Thuishuis Winkel, in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon en Wooncompagnie. Het principe van een Thuishuis is even verrassend als eenvoudig: de bewoners kunnen zich terugtrekken als ze dat willen en samenzijn op de momenten dat ze daar behoefte aan hebben. ‘Dat het werkt blijkt uit de ervaringen die in andere delen van het land zijn opgedaan’, aldus Jan Ruyten, initiatiefnemer van het Thuishuis. ‘Het Thuishuis biedt plaats aan zes bewoners die een eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en pantry hebben. Ze delen de woonkeuken, waar ze alleen of bij voorkeur samen kunnen koken. Ook zijn er een gemeenschappelijke huiskamer, een hobbykamer, een logeerkamer voor gasten en buitenruimte.’ Aan Thuishuis is een vrijwilligersproject gekoppeld dat bezoeken aan alleenwonende ouderen organiseert.

Meer informatie
Bent u de zestig gepasseerd en wilt u meer weten over het project Thuishuis? Kom dan naar de informatiemiddag:
31 oktober om 15.00 uur  in de Roode Eenhoorn in Nieuwe Niedorp. Lukt dat niet? Neem dan voor meer informatie  contact op met Jan Ruyten via 06-10967746. Of kijk op www.thuishuis.org.