< Terug naar overzicht

Karakteristieke woningen Marken goed uit de verf

PageRight_foto 1 januari 0001 - Wooncompagnie is gestart met een omvangrijk onderhoudsproject in Marken. De corporatie voorziet een twintigtal karakteristieke woningen van een nieuwe verflaag. Het totale onderhoudsproject neemt de rest van dit jaar in beslag. Bij de werkzaamheden worden de voor Marken kenmerkende kleuren in ere gehouden, zodat het authentieke karakter van de woningen blijft bestaan.

Jaarlijkse inspectie
Wooncompagnie voert jaarlijks een inspectie uit in Marken om te bekijken welke woningen aan een schilderbeurt toe zijn. Als gevolg hiervan worden komende maanden woningen aan de Akkerstraat, Thamiswerfstraat, Buurt, Grotewerf, Havenbuurt, Kerkbuurt en de Kets onder handen genomen. Het Schildersgilde uit Edam voert de werkzaamheden uit.

Historische woningen, authentieke kleuren
Wie kent ze niet, de historische woonhuizen in Marken. Veelal bestaand uit zwart en groen geschilderd hout, met witte accenten. Een kleurencombinatie die voor het pittoreske dorp beeldbepalend is en blijft. Wooncompagnie hoefde bij de voorbereidingen van het grootscheepse onderhoudsproject over de kleurkeuze dus niet lang na te denken.

‘Toeristen verdienen iets moois’
Dat de karakteristieke woningen weer extra goed uit de verf komen, doet de bewoners van het voormalige Zuiderzee-eiland goed. ‘Dat Wooncompagnie zorgvuldig omgaat met haar woningen en het dorpsgezicht vind ik een prima zaak,’ zegt Hans van der Beek, bewoner van het eerste huis dat wordt geschilderd. ‘Dagelijks komen busladingen vol toeristen naar Marken. Zij verdienen het om iets moois te zien. Marken is wat dat betreft toch een soort buitenmuseum.’

Een kleurrijke bijdrage
Wooncompagnie focust zich komende jaren, sterker dan ooit, op de instandhouding en verbetering van woningen. Daarnaast blijft de corporatie zich inzetten voor aangenaam wonen en vertoeven op het Noord-Hollandse platteland. Met het project in Marken geeft Wooncompagnie aan beide missies op kleurrijke wijze invulling.

Meer informatie over Wooncompagnie? Kijk op www.wooncompagnie.nl