< Terug naar overzicht

Lagere stookkosten voor huurders in Beets dankzij bodemisolatie

2 maart 2018 - Huurders van twintig woningen in Beets kunnen in de toekomst profiteren van lagere stookkosten. Wooncompagnie brengt bij de betreffende woningen, aan de Koogweg en Voorkamp, komende tijd namelijk bodemisolatie aan. Bodemisolatie zorgt in de praktijk voor een droger leefklimaat en minder vocht in de woning. Hierdoor is de woning sneller te verwarmen (drogere lucht verwarmt veel sneller dan vochtige lucht), wat resulteert in een besparing op de stookkosten.

Een 35 centimeter dikke laag ‘isolatiechips’ Bij bodemisolatie wordt een 35 centimeter dikke laag ‘isolatiechips’ onder de vloer aangebracht. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies via de vloer op de begane grond tegen. Ook komt er minder vocht vanuit de kruipruimte in de woning, waardoor de lucht droger wordt. 

Kosteloos aangeboden
Aangezien Wooncompagnie haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid versneld wil bereiken, worden de isolerende maatregelen kosteloos aangeboden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Fihuma Groep uit Rotterdam.