< Terug naar overzicht

Medewerkers Wooncompagnie helpen bewoners tijdens Maatschappelijke dag

Mercuriusstraat 7 Wieringerwerf - Tuinonderhoud 16 juli 2018 - Huurders die daar zelf niet toe in staat zijn helpen bij klusjes in en om huis. Of wandelen en lunchen met bewoners die er graag even uit willen. De medewerkers van Wooncompagnie deden het graag, tijdens de jaarlijkse Maatschappelijke Dag op donderdag 12 juli jongstleden. Met de Maatschappelijke Dag wil de woningcorporatie haar betrokkenheid bij huurders en het werkgebied tonen. Medewerkers voerden gedurende de dag uiteenlopende klusjes uit, met samenwerkende organisaties en. Voor individuele of groepen huurders.

Tuinen opknappen, poort schilderen
en samen eropuit
Rusthoeve Purmerend 2 LR (1)
Wooncompagnie benaderde huurders enige tijd geleden met de vraag wat de corporatie tijdens de Maatschappelijke Dag voor ze zou kunnen betekenen. Bewoners konden ook een andere huurder opgeven die volgens hen wat extra hulp
of aandacht verdient. Zo zagen bewoners in Purmerend en Middenbeemster hoe medewerkers van Wooncompagnie hun tuin opknapten, een huurder in Warmenhuizen hoe medewerkers van
de corporatie zijn schuur opknapten en werden bewoners in Middenmeer blij van het feit dat hun poort en garage werden voorzien van een verse verflaag. Twee alleenstaande bewoners op leeftijd genoten van een uitstapje naar Castricum, afgesloten met een heerlijke lunch. 

Boodschappen bezorgen en samen naar de kaasboerderij
Daarnaast werden verschillende klussen uitgevoerd met de Regionale Stichting Wonen Plus, een welzijnsorganisatie waarmee Wooncompagnie in het zuidelijk werkgebied sinds jaar en dag nauw samenwerkt. Zo fungeerde een corporatiemedewerker als bijrijder bij de Boodschappenservice die de stichting enige tijd geleden heeft opgezet. Ook werd met een aantal bewoners een kaasboerderij in Katwoude bezocht, een bezoek dat werd afgesloten met een heerlijke lunch.

Zorgen voor schone tegels, een moestuin en fleurige plantenbakken
Bij seniorencomplex Willem Kraan in Purmerend werden de buitentegels nabij de jeu de boulesbaan met een hoge drukspuit onder handen genomen. In diezelfde stad werd bij woonzorgcomplex Rusthoeve, van Stichting Wonen en Zorg, een moestuin aangelegd. Verder hebben de bewoners van een seniorencomplex in Schermerhorn (cliënten van Esdégé Reigersdaal) voortaan een zeer fleurig uitzicht: corporatiemedewerkers vulden maar liefst twintig plantenbakken op de galerijen. 

Bewoners van vier groepswoningen voor mensen met dementieklachten aan de Genuahaven in Purmerend genoten tijdens de Maatschappelijke Dag van een uitstapje. Na de koffie gingen zij, samen met medewerkers van Wooncompagnie, de stad in om te winkelen en een ijsje te eten.

Elkaar ontmoeten en genieten van een high tea
Ook werden er klussen uitgevoerd met de Regionale Stichting Wonen Plus Welzijn, een welzijnsorganisatie waarmee Wooncompagnie in het noordelijk werkgebied sinds jaar en dag nauw samenwerkt. Zo werd deelgenomen aan Doet en Ontmoet, een regelmatig terugkerend initiatief van de stichting om bewoners, via diverse activiteiten, met elkaar in contact te brengen. Tijdens de Maatschappelijke Dag kwamen bewoners samen onder het genot van een high tea, op locaties in Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf.

Moestuintjes creëren, bankjes schilderen in Schagen
Verder werden bij een ontmoetingscentrum voor mensen met dementieklachten in Schagen plantenbakken omgetoverd tot heuse moestuintjes. Bewoners van seniorencomplex Huis Ten Oghe in Callantsoog zitten er voortaan extra kleurrijk bij: corporatiemedewerkers schilderden twee bankjes. 

Bij het complex Trambaan van Wooncompagnie konden bewoners van Woonzorggroep Samen tijdens de Maatschappelijke Dag een ritje maken op de duofiets. Ook werden ze door medewerkers van de woningcorporatie begeleid naar een muzikaal optreden