< Terug naar overzicht

Meer dan 1100 likes voor Facebookpagina Heel Europa

Heel Europa 20 Augustus 2014 011 2 september 2014 - De Facebookpagina Heel Europa - Weidevenne oversteeg de grens van 1100 likes. Steeds meer mensen volgen via deze speciale pagina de realisatie van het bijzondere complex op de voet. Ondertussen is de toewijzing van de woningen door Wooncompagnie in volle gang. Er is massaal gereageerd op de aangeboden huurwoningen.

Wetenswaardigheden, laatste nieuws en (bouw)foto’s
Via de Facebookpagina Heel Europa - Weidevenne kan de bouw van het complex in woord en beeld worden gevolgd. De pagina biedt interessante wetenswaardigheden, spraakmakende (bouw)foto’s en het allerlaatste nieuws over Heel Europa. Ook kunnen bezoekers via de pagina vragen stellen, reageren en reacties van anderen bekijken. De pagina is er voor iedereen, bezoekers hoeven dus geen Facebookaccount te hebben.

Samen werken aan een levendig hart in Weidevenne
Alweer ruim anderhalf jaar wordt er hard gewerkt aan Heel Europa in Purmerend. Het complex, gerealiseerd door Wooncompagnie in samenwerking met verschillende (zorg)partijen, wordt een levendig hart in de wijk Weidevenne. In Heel Europa komen 140 huurwoningen, terwijl woonruimte wordt gecreëerd voor mensen met een zorgvraag.

Een ontmoetingsplaats met vele voorzieningen
Op de begane grond van het complex komt een ontmoetingsplaats voor alle (buurt)bewoners, met uiteenlopende voorzieningen. Van een grand café, winkeltje met streek- en groenproducten van het Purmerendse Clusius College tot een kapsalon. Ook zijn er verschillende zorg- en welzijnspartijen vertegenwoordigd, zoals Prinsenstichting, RIBW ZWWF, Stichting Wonen en Zorg Purmerend, Wonen Plus, Centrum voor Jeugd en Gezin en Clup Welzijn.

Woningen zijn aangeboden
Voor de woningen die Wooncompagnie verhuurt, konden geïnteresseerden tot 3 juni jongstleden reageren via www.woningnet.nl (voor inkomens tot en met € 34.678) en www.rooftrack.nl (voor inkomens vanaf € 34.678). Dit leidde tot maar liefst 787 reacties.

Nog even geduld…
Vanwege een aantal praktische zaken kan het nog even duren voordat precies duidelijk is wie in aanmerking komt voor een woning. Mensen die interesse hebben voor de groepswoningen voor ouderen, kunnen zich melden bij Stichting Wonen en Zorg Purmerend.