< Terug naar overzicht

Minister Stef Blok verricht officiële opening Heel Europa

2014Dsc17025 Lr 10 februari 2015 - Met maar liefst negentien verdiepingen is Heel Europa het hoogste gebouw van Purmerend en omgeving en hiermee een van de meest bijzondere projecten van Wooncompagnie. En dus verdient dit gloednieuwe complex volgens de woningcorporatie een even bijzondere officiële opening. Dat gebeurt op dinsdag 17 februari 2015. Dan verricht minister Stef Blok de officiële openingshandeling, in het bijzijn van de bewoners, direct betrokkenen en andere genodigden. ‘Want vooral ook de samenwerking met verschillende (zorg)partijen maakt dit project zo bijzonder,’ stelt directeur-bestuurder John Hendriks van Wooncompagnie.

De kracht van samenwerking
‘Met elkaar hebben we een echte buurtgemeenschap kunnen creëren samen met zorg- en welzijnspartijen. Voor jong en oud, voor mensen met en zonder specifieke zorgvraag. De realisatie van Heel Europa vroeg weliswaar een lange en intensieve voorbereiding, waarbij we samen zochten naar kansen, mogelijkheden en oplossingen. We mogen daarom extra trots zijn op het geweldige eindresultaat,’ aldus John Hendriks. 

Een warm welkom, boeiende sprekers
De officiële opening op dinsdag 17 februari is hét moment om daar gezamenlijk bij stil te staan. Vanaf 15.00 uur verzamelen de genodigden zich bij Grand Café Heel Europa. Er zijn enkele sprekers: minister Stef Blok, voorzitter Social Firm Wim van ’t Veer en Directeur/bestuurder Wooncompagnie John Hendriks.

Officiële opening en informeel samenzijn
Rond 15.45 uur verricht minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst de officiële openingshandeling. Vervolgens kunnen de aanwezigen nader kennismaken met het woonzorgcomplex en, onder het genot van een hapje en een drankje, informeel samenzijn.

Een scala aan voorzieningen
Na een bouwtijd van twee jaar werd in december vorig jaar Heel Europa opgeleverd aan haar bewoners en gebruikers. Heel Europa omvat 140 huurwoningen, woonruimte voor mensen met een zorgvraag en een scala aan voorzieningen. Van een dagbestedingsruimte tot  kapsalon.