< Terug naar overzicht

Molenweid brug naar zelfstandig wonen

molenweid 12 september 2018 - Molenweid in Wieringerwaard omvat 35 woningen. Vanaf 24 september verhuurt Wooncompagnie de eerste verdieping van het rechterdeel aan LINK Jongerenprojecten. Het gaat hier om 9 jongeren (18 t/m 25 jaar) uit de gemeente Hollands Kroon die dreigen buiten de boot te vallen. De jongeren krijgen hiermee een nieuwe kans. In deze pilot van een jaar worden zij door LINK ondersteund en begeleid bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Als de jongeren hebben geleerd om zelfstandig te wonen en klaar zijn voor hun toekomst stromen zij na een jaar uit naar een eigen woning. De 10e woning is de ruimte voor de begeleider van de jongeren. De jongeren nemen gefaseerd hun intrek in het pand. Het project LINK-Inn ontving ter ondersteuning een financiële bijdrage via de Hollands Kroonse Uitdaging.

Jongeren zeer gemotiveerd
De jongeren worden zorgvuldig geselecteerd door LINK. De jongeren zijn tussen de 18 en 25 jaar, gemotiveerd, volgen een opleiding of hebben een baan. De jongeren komen uit het netwerk van LINK en ook Incluzio heeft kandidaten aangedragen. Gedurende een jaar worden de jongeren begeleid door LINK bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. De begeleiding vindt plaats aan de hand van hun persoonlijk plan dat zij samen met LINK opstellen. Ook volgen de jongeren trainingen op gebied van huishouden, zelfstandigheid, administratie en budgetteren en gaan zij zich inzetten voor de buurt. De jongeren zijn gezond, hebben een actieve dagbesteding, betalen zelf de huur en zijn zeer gemotiveerd om dit project te laten slagen.

 Senioren en jongeren in één pand
Op de begane grond van de rechtervleugel wonen senioren. Wooncompagnie informeerde deze bewoners persoonlijk. De huidige bewoners kijken uit naar de komst van de nieuwe bewoners en vooral naar de reuring die dit met zich mee brengt.

Financiële impuls
Het project LINK-Inn ontving een financiële bijdrage van de Hollands Kroonse Uitdaging. Manager Ivo de Block vertelt: “Wij kregen een aanvraag voor dit initiatief en zien duidelijk een toegevoegde waarde voor jongeren uit de gemeente Hollands Kroon. Soms is een steuntje in de rug nodig om goed op eigen benen te kunnen staan. De samenwerking tussen de verschillende betrokken organisaties maakt de slagingskans van het project alleen maar groter.”

Ook wethouder Mary van Gent is bijzonder blij: ‘’Na een intensieve samenwerking van ruim een half jaar is het dan eindelijk zover: de eerste jonge inwoner van Hollands Kroon neemt zijn intrek. Ik ben heel tevreden dat dit project in Hollands Kroon plaatsvindt. Deze jongeren, die een extra opstapje nodig hebben, krijgen nu een unieke kans om een zelfstandig bestaan te leren opbouwen. We zijn blij dat we hier ook financieel aan bij hebben kunnen dragen. We wensen de negen jongeren heel veel succes en geluk.’’