< Terug naar overzicht

Mooi en betaalbaar wonen in Middenbeemster

1Middenbeemster (1) 19 maart 2018 - Comfortabel wonen in één van de 20 splinternieuwe sociale huurwoningen in plan De Keyser in Middenbeemster. Op zaterdag 17 maart organiseerde Wooncompagnie een kijkdag voor potentiële huurders. Wethouder Dick Butter: ‘Deze fraaie huurwoningen onderscheiden zich niet van koopwoningen. Hier loopt een trotse wethouder.’

De woningen hebben een oppervlakte van circa 110 m² en beschikken over een woonkamer, drie slaapkamers, een vaste trap naar zolder en een berging in de tuin. Huurders mogen zelf een keuken uitzoeken bij Wooncompagnie. Alle woningen voldoen aan de strengste normen op het gebied van energiezuinigheid. ‘Binnen de gemeente Beemster is vraag naar betaalbare huurwoningen,’ aldus wethouder Butter. ‘Met slechts 600 sociale huurwoningen is er nu te weinig doorstroming. Beemster wil ook graag meer diversiteit in het woningenbestand, deze sociale huurwoningen zijn daar een mooi voorbeeld van. 

Kinderrijke buurt
Delphina Windig zou er graag wonen met haar dochter. ‘Wat een leuke woningen! Ik huur nu noodgedwongen in de vrijesector. Als het lukt om hier te mogen wonen, dan ben ik een gelukkig mens.’ Paula Topsvoort deelt in gedachten de kamers al in. ‘Mijn zoon en dochter delen nu een slaapkamer, in deze woningen is voor ieder een eigen kamer beschikbaar. Dit wordt een gezellige, kinderrijke buurt.’ Ook Annabel van Gelderen is onder de indruk. ‘Deze woningen zijn ronduit geweldig en wat fijn dat je zelf een keuken mag uitzoeken. Ik woon in Purmerend. Daarmee voldoe ik niet aan alle toewijzingscriteria maar ik ga toch reageren, wie weet hebben we geluk.

Toewijzing woningen
De woningen werden ontwikkeld door De Beemster Compagnie, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Beemster en BPD en gebouwd door KBK Bouwgroep uit Volendam. De oplevering is naar verwachting half mei. De netto huurprijs van de woningen bedraagt € 597,00, dit valt binnen de grens voor het aanvragen van huurtoeslag. De servicekosten zijn € 6,15 per maand. Wooncompagnie verzorgt de toewijzing van de woningen. Om in aanmerking te komen dient u als woningzoekende ingeschreven te staan bij Woonmatch Waterland. Vanaf maandag 19 maart om 16.00 uur worden de woningen aangeboden via www.woonmatchwaterland.nl. U kunt reageren tot zondag 25 maart 23.59 uur. Aan het verkrijgen van een eengezinswoning in plan De Keyser zijn toewijzingscriteria verbonden. Zo hebben gezinnen en alleenstaanden met kinderen en ingezetenen van de gemeente Beemster voorrang. Dit geldt ook voor mensen die een huurwoning achterlaten. Voldoet u niet aan alle criteria, dan nodigt Wooncompagnie u uit om toch te reageren. Het belastbaar huishoudinkomen van toekomstige huurders mag niet hoger zijn dan € 36.798,00.