< Terug naar overzicht

Neem een kijkje bij project ’t Waver in Grootschermer

Waver Egw 1 22 januari 2015 - Velen hebben de afgelopen maanden van de buitenzijde de realisatie van ’t Waver in Grootschermer kunnen volgen. Maar wat is er leuker dan dit bijzondere project eens van dichtbij te bewonderen? Dat kán tijdens de speciale kijkmiddag op woensdag 28 januari 2015. Wooncompagnie nodigt belangstellenden die dag uit om van 14.00 tot 17.00 uur nader kennis te maken met ’t Waver en de diverse woningtypen. Het project wordt gekenmerkt door een zeer gevarieerd ontwerp en omvat veertien sociale huurwoningen, in drie markante gebouwen. De gebouwen liggen aan de rand van het dorp, in de vorm van een authentiek verzamelerf.

Zes appartementen in één bouwblok
’t Waver herbergt zes appartementen: drie op de begane grond en drie daarboven, in een bouwblok met dubbele kapverdieping. Het dak van het gebouw is gemaakt van zink, terwijl de gevels met hout zijn bekleed. De appartementen zijn ruim en beschikken over twee slaapkamers.

Acht eengezinswoningen met drie slaapkamers
Verder zijn er acht geschakelde eengezinswoningen, in twee bouwblokken. De woningen hebben drie lagen waarvan er twee onder de kap vallen. De daken zijn bekleed met pannen, de gevels deels met verticale pannen, in combinatie met metselwerk. De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en een royale woonkamer/keuken.

Woningen bekijken, sfeer proeven en vragen stellen
Tijdens de kijkmiddag kunnen geïnteresseerden de woningtypen bekijken en de sfeer proeven van dit project, dat qua ontwerp verwijst naar een boerenerf. Vertegenwoordigers van Wooncompagnie en andere betrokken partijen zijn aanwezig om mogelijke vragen te beantwoorden.

Genieten van het weidse uitzicht
Verder kan worden genoten van het weidse uitzicht. Bij dit project is bewust veel doorzicht gecreëerd vanuit de woningen over de polder en vanuit het dorp náár de polder. Met de realisatie van het project nadert ook het herstraatwerk in het dorp zijn voltooiing. Dit maakt het geheel extra aantrekkelijk.

‘Een mooi, nieuw buurtje’
‘Alle woningen zijn inmiddels verhuurd, veelal aan bewoners uit het dorp en de directe omgeving van Grootschermer,’ vertelt projectontwikkelaar Raymund Limburg van Wooncompagnie. ‘De woningen trekken verschillende doelgroepen, van starters, gezinnen tot senioren. Grootschermer is een mooi, nieuw buurtje rijker.’ Van den Brink en Tupker Architecten uit Amsterdam ontwierp ‘t Waver.