< Terug naar overzicht

Online woningaanbod Wooncompagnie nog actueler

PageRight_137908BannerStarterslening1_160x89px 16 december 2013 - Tweewekelijkse Woonkrant verdwijnt

Wooncompagnie voorziet woningzoekenden in de regio Schagen voortaan van een nog actueler woningaanbod. Vanaf januari 2014 wordt het digitale aanbod van vrijkomende huurwoningen namelijk wékelijks vernieuwd. Bezoekers kunnen vervolgens meteen online op de aangeboden woningen reageren. Mede als gevolg hiervan verdwijnt vanaf die datum de Woonkrant, die woningzoekenden nu nog twee maal per maand ontvangen.


Elke twee weken toont Wooncompagnie het vrijkomende woningaanbod in de regio Schagen op haar website en via de Woonkrant. Alle woningzoekenden die bij Wooncompagnie zijn ingeschreven, kunnen deze krant ontvangen. Uit recent onderzoek blijkt echter dat de Woonkrant vrijwel niet meer wordt gebruikt, terwijl het bezoek aan de website juist gestaag toeneemt.

Elke week een nieuw aanbod
Om zo actueel mogelijk te zijn, heeft de corporatie besloten het woningaanbod per 1 januari 2014 alleen nog te tonen via de website. In het nieuwe jaar wordt het aanbod elke week (vanaf maandagochtend 12.00 uur) vernieuwd. Op de site van Wooncompagnie (www.wooncompagnie.nl) vinden bezoekers uiteenlopende informatie over de vrijkomende woningen.

Alleen online reageren
Woningzoekenden kunnen vanaf januari 2014 alleen nog via de website op woningen reageren, dus niet meer met de woonbon uit de Woonkrant. Online reageren op een woning uit het wekelijkse aanbod kan tot elke zondag 24.00 uur. Hiervoor is een persoonlijk wachtwoord nodig, dat iedere woningzoekenden bij inschrijving heeft gekregen. Het abonnement op de Woonkrant wordt automatisch beëindigd. Wooncompagnie stort eventueel teveel betaald abonnementsgeld naar de woningzoekenden terug.

Zoekpunten verdwijnen
In het Woonruimteverdeelsysteem voor de regio Schagen kunnen woningzoekenden op twee manieren punten opbouwen: via dagpunten (elke dag dat men staat ingeschreven levert één punt op) en zoekpunten (vijf punten voor elke reactie op een advertentie). Per 1 januari 2014 worden echter geen zoekpunten meer toegekend. De opgebouwde zoekpunten én overige ‘spelregels’ blijven van kracht.

Bewoners die geen computer hebben en door de naaste omgeving hier niet mee kunnen worden geholpen, zijn van harte welkom in het Wooninformatiepunt van Wooncompagnie, aan het Laanplein 3 te Schagen (geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.) Voor vragen is de woningcorporatie ook telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur, via 0900 20 22 373 (lokaal tarief).

Reacties