< Terug naar overzicht

Ontmoetingsruimte Kroonwaard in Middenmeer feestelijk geopend

Opening Kroonwaard-0467 19 september 2018 - Een ontmoetingsruimte die compleet is gemoderniseerd, dat vraagt natuurlijk om een feestelijke opening. Dat gebeurde ook, op vrijdagmiddag 14 september 2018. Gebruikers, bezoekers en verschillende betrokken partijen proostten samen op het feit dat de ruimte in complex Kroonwaard te Middenmeer helemaal klaar is voor de toekomst. De multifunctionele ruimte is veel praktischer ingedeeld, gemoderniseerd en aantrekkelijker gemaakt. ‘We willen er graag samen voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, op een prettige manier,’ sprak directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie. ‘Een ruimte als deze, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen uiteenlopende activiteiten kunnen ondernemen, is daarbij van groot belang.’

Verhalen delen, elkaar helpen
De ontmoetingsruimte is dé plek om elkaar te ontmoeten, verhalen te delen en elkaar waar nodig te helpen. Daarnaast kunnen verschillende partijen gebruik maken van de ontmoetingsruimte. Zo huurt Wooncompagnie er een vaste plek en zullen naar verwachting organisaties als Wonen Plus Welzijn en Incluzio regelmatig in Kroonwaard te vinden zijn. 

Groot televisiescherm
Tijdens de officiële opening overhandigde directeur-bestuurder Stefan van Schaik, namens Wooncompagnie, een cheque aan Senioren Vereniging de Kroon (SVK). Deze cheque is gebruikt voor de aanschaf van een groot televisiescherm in de ontmoetingsruimte. De cheque werd in ontvangst genomen door Thea Knook, voorzitter van SVK, een vereniging die slechts één doel heeft: ‘er samen voor zorgen dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en het gezellig met elkaar hebben’.

Huurovereenkomst als basis
Wooncompagnie en SVK ondertekenden in februari van dit jaar een huurovereenkomst voor de ontmoetingsruimte. SVK is verantwoordelijk voor de exploitatie van de ruimte. De gemeente Hollands Kroon, de vroegere eigenaar van wijkcentrum Kroonwaard, deed hierin een belangrijke bijdrage in de vorm van een huurgarantie voor de komende vijf jaar. De seniorenvereniging kan in die periode toegroeien naar een gezonde exploitatie van het vernieuwde onderkomen.