< Terug naar overzicht

Overlast? Beterburen helpt in regio Edam-Volendam

logo%20beter%20buren 5 december 2018 - In navolging van andere gemeenten, heeft Edam-Volendam nu ook een partij in de arm genomen voor Buurtbemiddeling: Beterburen. Zij kunnen bemiddelen als u overlast ervaart.

Hoe u overlast ervaart, zoals geluidsoverlast of rommel, is sterk afhankelijk van de tijd, plaats en persoon die het veroorzaakt. Klusgeluiden op zaterdagmiddag klinken heel anders dan 's avonds laat. Draait je eigen kind harde muziek, of zijn het de buren? Muziek, feestjes, hard lopen, klussen, overhangende heggen, kattenpoep in je tuin, luchtjes en dergelijke: bespreek het met de veroorzaker.

Bereid uw gesprek voor
Voordat u actie onderneemt bij burenoverlast, is het goed eerst bij uzelf te rade te gaan. Waar gaat het precies om? Komt de overlast vaak voor of maar een enkele keer? Bent u de enige die er last van heeft of zijn er andere omwonenden die dezelfde klachten hebben. Als bij beantwoording van deze vragen blijkt dat het vaak voorkomt en u er samen niet uitkomt dan is het tijd om buurtbemiddeling in te schakelen.

Kom je er samen niet uit? Beterburen kan helpen
Soms kom je er samen niet uit. Buurtbemiddeling kan dan een oplossing bieden. In de regio Edam-Volendam kunt u vanaf nu dan contact opnemen met Beterburen. De getrainde buurtbemiddelaars kunnen helpen om de klachten tussen u en uw buren weer bespreekbaar te maken, zodat u samen naar oplossingen kunt zoeken. De hulp is gratis. Wel wordt van u en uw buren verwacht dat u zich inzet om het conflict te helpen oplossen. www.beterburen.nl

Beterburen Zaanstad, Wormerland, Edam-Volendam

Westzijde 412 A
1506 GM Zaanstad
085-9022810 (kies 2)
edam-volendam@beterburen.nl

Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00.