< Terug naar overzicht

Publiek neemt kijkje achter de bouwschermen van Heel Europa

dag-van-de-bouw-2014-aankondiging 2 april 2014 - Velen volgen de realisatie van Heel Europa in Purmerend alweer geruime tijd op afstand.
Nu krijgt iedereen de kans het woonzorgcomplex ook eens áchter de bouwhekken te bewonderen! Dat kan tijdens de open dag op zaterdag 24 mei 2014, onderdeel van de landelijke Dag van de Bouw. Iedereen mag een kijkje ‘in de bouwkeuken’ nemen bij dit bijzondere project.

Dag van de Bouw op zaterdag 24 mei

Kennismaken van verschillende partijen
Binnen Heel Europa werken verschillende (zorg- en welzijns) partijen nauw samen. Tijdens de open dag zijn er stands van Wooncompagnie, de RIBW, Clup Welzijn, Prinsenstichting, Stichting Wonen en Zorg Purmerend, Centrum Jeugd en Gezin Purmerend en Regionale Stichting Wonen Plus.

Liefst per fiets of openbaar vervoer
Iedereen is welkom. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat de bouwplaats vooralsnog niet toegankelijk is voor mindervaliden. Verder worden bezoekers verzocht per fiets of openbaar vervoer (halte Melkwegbrug) te komen. Dit om parkeeroverlast in de buurt zoveel mogelijk te beperken.

Een buurtgemeenschap met voorzieningen
Heel Europa wordt een levendig hart in Weidevenne. Het project omvat 140 huurwoningen. Het is een echte buurtgemeenschap voor jong en oud, met verschillende voorzieningen. Van een dagbestedingsruimte tot  een kapsalon. Ook is er een grote binnentuin die overdag fungeert als een ware ontmoetingsplaats voor alle (buurt)bewoners.

Geen uitspraken over toezegging van woningen
In Heel Europa verrijzen 77 reguliere huurwoningen, 50 aanleunwoningen, 13 woningen voor bewoners met een indicatie en 4 groepswoningen voor ouderen Tijdens de open dag kunnen geen uitspraken worden gedaan over toezeggingen van woningen. Wie interesse heeft in één van de 77 woningen die Wooncompagnie rechtstreeks verhuurt, kan vanaf 20 mei terecht op www.woningnet.nl en www.rooftrack.nl. Ook kan de realisatie van het complex worden gevolgd via de Facebookpagina Heel Europa - Weidevenne. Op deze pagina vinden bezoekers uiteenlopende informatie over het project en de vorderingen van de bouw.

Waar en wanneer?
De open dag op zaterdag 24 mei 2014 vindt plaats aan de Genuahaven (1 t\m 44, 55t\m 58 en 59 t\m 154) 1448 KK Purmerend. Aanvang: 10.00 uur tot 16.00 uur. Tussendoor kunt u genieten van een drankje, geserveerd door het Grand Café, dat onderdeel is van Heel Europa.