< Terug naar overzicht

Realisatie van zestien appartementen aan de Roosstraat in hartje Schagen

1751,0 Wooncompagnie - Schagen - appartement - 72 dpi 22 december 2014 - Aan de Roosstraat in Schagen realiseert Wooncompagnie volgend jaar zestien appartementen. Het gaat om vijftien driekamerappartementen en een studio, in de sociale huursector. Met dit project rondt de corporatie de herstructurering van de Magnusbuurt af. Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt, begin 2015 start de bouw. De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Geus Bouw uit Broek op Langedijk en nemen naar verwachting een jaar in beslag.

Complex met  uiteenlopende appartementen
Het project behelst een appartementencomplex dat in een vorm van een hoefijzer wordt gebouwd. In twee en drie lagen worden appartementen gebouwd die zijn voorzien van een dakkap en qua indeling sterk variëren. Het complex krijgt een ruime centrale hal en is voorzien van een lift. Ook het parkeren wordt opnieuw ingericht.

Een kleine tuin of loggia
De meeste appartementen krijgen losstaande bergingen. De woningen op de begane grond krijgen een kleine tuin, de andere een loggia. Verder wordt er een binnentuin gerealiseerd waar alle (buurt)bewoners gebruik van kunnen maken.

Woningen met geïntegreerde berging
Bij drie woningen op de begane grond worden de bergingen geïntegreerd. Deze appartementen zijn met name geschikt voor bewoners met een lichamelijke beperking.

Een kenmerkend ontwerp
Hooyschuur Architecten uit Wormerveer tekent voor het ontwerp van de appartementen. Dit bureau ontwierp eveneens de al eerder gerenoveerde woningen in de Magnusbuurt. Op deze manier krijgt de gehele buurt dezelfde kenmerkende uitstraling.

Extra aandacht voor energieverbruik
Bij Wooncompagnie staan betaalbaarheid en energiezuinigheid voorop. Bij de realisatie van de appartementen aan de Roosstraat krijgt het energieverbruik ook extra aandacht. Zo wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van lucht. Verder zullen  alle woningen beschikken over vloerverwarming.