< Terug naar overzicht

Recreatieruimte in De Hoekstee aanwinst voor vele buurtbewoners

17 september 2013 - Huurovereenkomst Clup Welzijn en Wooncompagnie officieel Recreatieruimte in De Hoekstee aanwinst voor vele wijkbewoners

Er vonden al steeds meer activiteiten plaats, maar sinds deze maand is het officieel: Clup Welzijn huurt de recreatieruimte in seniorencomplex De Hoekstee aan het Beatrixplein. Een mooie win-winsituatie, aldus woonconsulent Roos Schoppink van eigenaar Wooncompagnie: “Clup beschikt over een mooie extra ruimte terwijl alle buurtbewoners, nu óók van buiten De Hoekstee, kunnen genieten van vele activiteiten.”

De royale ruimte op de begane grond van het seniorencomplex kende jarenlang een wisselvallig gebruik. Even stond het zelfs leeg. Toen twee jaar geleden Clup Welzijn de mogelijkheden ervan ontdekte, mocht het de ruimte van Wooncompagnie bij wijze van pilot benutten. “Op voorwaarde dat de activiteiten óók toegankelijk zouden worden voor de andere mensen uit de wijk”, aldus Roos Schoppink.

Multifunctioneel gebruik
De proef pakte zeer goed uit. Jozien Zandbelt van Clup Welzijn is enthousiast: “Wat begon met bewegen op muziek voor ouderen is uitgegroeid tot een veelzijdig activiteitenprogramma. De ruimte wordt multifunctioneel ingezet. Zo is Bewegen voor Ouderen twee dagen in de week aanwezig, organiseert  Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening hier kookactiviteiten, voert de wijkkrant hier redactieoverleg, is er wekelijks koffieochtend en de klaverjasgroep en knutselclub hebben hier hun vaste honk. En tweemaal per maand kunnen wijkbewoners hier op inschrijving gezamenlijk avondeten.”

Nieuwe ideeën welkom
De officiële huurovereenkomst met Wooncompagnie heeft geen praktische of financiële gevolgen voor de bewoners die zelf al activiteiten in de ruimte organiseerden. Er is zelfs nog veel meer mogelijk, tipt Jozien Zandbelt. “Bewonersgroepen kunnen de ruimte ook gebruiken voor overleg. Wijkbewoners met nieuwe ideeën mogen mij altijd bellen: 0299 480 630!”

Informatie
Het adres van De Hoekstee is Beatrixplein 43. Clup Welzijn is bereikbaar via 0299 - 480 630, info@clup.nl of www.clup.nl. Meer informatie over Wooncompagnie is verkrijgbaar via 0900 - 20 22 373 (lokaal tarief), www.wooncompagnie.nl en het regionaal Wooninformatiepunt aan de Kraggeveenstraat 5 in Purmerend.