< Terug naar overzicht

Seniorencomplex De Dreef maakt doorstart

23 maart 2017 - Aan De Dreef in Nibbixwoud heeft Wooncompagnie een wooncomplex met 20 seniorenwoningen en een grote gemeenschappelijke ruimte. De ruime gelijkvloerse woningen met een extra slaapkamer op de verdieping en een kleine tuin liggen op loopafstand van de supermarkt. Ondanks de pluspunten is de interesse bij senioren om voor deze woningen in aanmerking te komen, afgenomen. Daardoor zijn er al verschillende woningen aangeboden aan woningzoekenden buiten de doelgroep. Sinds de opening van De Dres in 2016 wordt de gemeenschappelijke ruimte niet meer gebruikt. Voor Wooncompagnie aanleiding om keuzes te maken over de toekomst van het wooncomplex.

Met het verder doorzetten van de vergrijzing zal er ook op termijn bij senioren vraag blijven naar gelijkvloerse woningen. 20 woningen is wellicht te veel voor Nibbixwoud en daarom is Wooncompagnie op zoek gegaan naar een doelgroep die goed aansluit bij de huidige bewoners. LeekerweideGroep zoekt kleinere woningen voor cliënten met een lichte beperking die met begeleiding zelfstandig kunnen wonen. De begeleiding zal geleverd worden door een zorgteam. Zodra er voldoende cliënten gehuisvest zijn kan er door het zorgteam ook 24-uurszorg geboden worden. Dit team kan ook zorgdiensten leveren aan senioren in het complex en de directe omgeving. Dit kan het wonen in deze seniorenwoningen extra aantrekkelijk maken. Er is besloten dat de lange vleugel met 12 woningen beschikbaar blijft voor senioren. Cliënten van LeekerweideGroep zullen in de 8 woningen in de korte vleugel gehuisvest worden.

De huidige bewoners zijn in november 2016 tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de plannen. Daarna zijn met alle bewoners individuele gesprekken gevoerd om te inventariseren wat hun woonwensen zijn. Zo is aan bewoners in de korte vleugel aangeboden om te verhuizen naar de lange vleugel of een andere woning. Bij de bewoners was er begrip voor de situatie, maar voor de meeste (oudere) bewoners is het geen aanleiding om te verhuizen.

Het streven is om de gemeenschappelijke ruimte in 2018 om te bouwen tot een aantal extra appartementen. Eén van de appartementen zal door LeekerweideGroep gehuurd worden voor de zorgondersteuning. Dit appartement kan mogelijk ook gebruikt worden als ontmoetingsruimte voor alle bewoners van De Dreef.

Vrijkomende woningen in de lange vleugel worden dus aan senioren aangeboden. De woningen zijn gelabeld voor 55+, maar woningzoekenden vanaf 65 krijgen voorrang. Op basis van inschrijfduur vindt selectie plaats, maar voor seniorenwoningen hoeft de wachttijd niet lang te zijn!

Begin april zal een woning op de website van Wooncompagnie (www.wooncompagnie.nl) geadverteerd worden. Via deze website  of een site van andere corporatie in West-Friesland kunt u reageren op beschikbare woningen in de regio. Bent u nog niet ingeschreven als woningzoekende dan kan dit gratis via de website. Heeft u hulp nodig bij het inschrijven, neem dan contact op met het team Klantcontact (0900 2022737 lokaal tarief). Zij helpen u graag verder.