< Terug naar overzicht

Start bouw 16 sociale huurwoningen in Beemster

PageRight_IMG_7080_feestelijkepaalBloesemplein_LR 2 april 2013 - Wethouder Han Hefting van de gemeente Beemster gaf maandag 25 maart 2013 het ludieke startsein voor twee nieuwbouwprojecten. Onder begeleiding én luid applaus bracht hij de allereerste mortelschroefpaal in de grond aan. Wooncompagnie start hiermee officieel met de bouw van zestien sociale huurwoningen in de Beemster: elf aan het Bloesemplein in Zuidoostbeemster en vijf aan het Tobias de Coeneplein in Middenbeemster. De woningen zijn bedoeld voor starters uit de gemeente.

Met respect voor kleinschaligheid en de omgeving
Op beide locaties verrijzen dezelfde type woningen. Het ontwerp is eigentijds, met respect voor de kleinschaligheid en het karakter van de Beemster. Er worden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt, zoals authentieke bakstenen en dakpannen. De woningen zijn ruim en licht, mede dankzij een speciale lichtstrook. Ze hebben een woonoppervlakte van circa 90 vierkante meter en beschikken over drie kamers en een tuin met berging.

Voor starters uit de Beemster
De woningen zijn bedoeld voor starters vanaf 23 jaar. Het gezamenlijk jaarlijks huishoudinkomen mag niet hoger zijn dan € 34.229.-. Inwoners van de gemeente Beemster krijgen voorrang bij de toewijzing. De toewijzing wordt verzorgd door Wooncompagnie, vestiging Purmerend. Wie in aanmerking wil komen voor één van de woningen moet als woningzoekende zijn ingeschreven bij Woningnet. De woningen worden rond april getoond op de website van Woningnet: www.woningnet.nl.

‘Trots op investering in ons werkgebied’
De bouw van beide projecten ging bewust op feestelijke wijze van start. ‘Het is goed om dit soort momenten klein te vieren,’ vertelt Huub Ostendorf, manager bij Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. ‘Wij zijn trots dat Wooncompagnie, ook in deze economische zwaardere tijden, kan blijven investeren in haar werkgebied.’

Geplande oplevering in november
De sociale huurwoningen worden gebouwd door Heddes Bouw & Ontwikkeling uit Hoorn; Wingender Hovenier Architecten uit Amsterdam tekent voor het ontwerp. De woningen worden naar verwachting in november 2013 opgeleverd. Voor vragen over de projecten kan contact worden opgenomen met het Telefonisch Informatie Punt van Wooncompagnie (0900 – 20 22 373, lokaal tarief).