< Terug naar overzicht

Steentje bijdragen in de Magnusbuurt Schagen

Dsc06547 10 april 2015 - Afgelopen woensdagmiddag 8 april werd door Wooncompagnie een officieel moment georganiseerd rond de bouw van 16 appartementen aan de Roosstraat te Schagen, het slotstuk van de herstructurering van de Magnusbuurt.

Voor deze gelegenheid waren Cock Bakker (ambtenaar van bouw- en woningtoezicht), Stefan van Schaik (directeur Wooncompagnie) en Jelle Beemsterboer (wethouder van o.a. Ruimtelijke Ordening) gevraagd een steentje bij te dragen. Onder het toeziend oog van de overige genodigden werd deze klus geklaard. Cock, de man achter de schermen van menig bouwproject in de gemeente Schagen voor even op de voorgrond, gaat binnenkort met pensioen.

Het project behelst een appartementencomplex voor de sociale verhuur. In twee en drie lagen worden appartementen gebouwd, die zijn voorzien van een dakkap en qua indeling sterk variëren. Het complex krijgt een ruime centrale hal en is voorzien van een lift. De meeste appartementen krijgen individuele bergingen geclusterd op de begane grond. De woningen op de begane grond krijgen een kleine tuin, een soort groen balkon. Behoudens de studio hebben de appartementen op de verdieping een loggia. Verder wordt er een besloten binnentuin gerealiseerd waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Bij drie woningen op de begane grond worden de bergingen geïntegreerd. Deze appartementen zijn met name geschikt voor bewoners met een lichamelijke beperking.

Bij Wooncompagnie staat betaalbaarheid en energiezuinigheid voorop. Hooyschuur Architecten uit Wormerveer heeft met oog voor detail getekend voor het ontwerp van de appartementen. Dit bureau ontwierp eveneens de al eerder gerenoveerde woningen in de Magnusbuurt. Op deze manier krijgt de gehele buurt dezelfde kenmerkende uitstraling. De bouw van de appartementen wordt uitgevoerd door De Geus Bouw uit Broek op Langedijk. Naar verwachting wordt het project begin 2016 opgeleverd.