< Terug naar overzicht

Toekomstige bewoners Heel Europa nemen alvast een kijkje in hun nieuwe woning

Heel Europa 29 Oktober 2014 005 10 november 2014 - Uitgebreid je nieuwe woning bekijken, een paar weken voordat je de sleutel krijgt. De sfeer proeven, vragen stellen en meteen de nodigde maten nemen. Hoe leuk en praktisch is dat? De toekomstige bewoners van het volgende maand op te leveren Heel Europa in Purmerend beleefden het. Afgelopen dondermiddag 6 november werden huurders van de laagbouw door Wooncompagnie uitgenodigd voor een bezoek aan hun nieuwe optrekje. Met succes. ‘Het is ongelooflijk leuk om ineens in de woning te staan die je eigenlijk alleen kent van de bouwtekening,’ aldus één van hen. Voor de bewoners van de hoogbouw zijn er kijkmiddagen op woensdag 12 en donderdag 13 november.

Een bijzondere bezichtiging
Alle toekomstige bewoners van Heel Europa kregen onlangs van Wooncompagnie een persoonlijke uitnodiging om een kijkje te nemen in hun nieuwe woning. ‘We zijn erg blij dat de aannemer vóór de oplevering dergelijke kijkmomenten kon inplannen. Gezien alle bouwactiviteiten was dit niet eenvoudig, maar het is gelukt,’ laat Tini Gedikink van Wooncompagnie weten.

Maten voor de stoffering
Om zuiver praktische redenen stelde de aannemer een beperkt aantal appartementen open. Niet iedereen kon dus de eigen woning bekijken, maar in elk geval een gelijksoortig type. Op die manier kregen ze een duidelijke indruk van de sfeer, afmetingen en indeling van hun nieuwe stekje. En dat bleek niet alleen interessant, vooral ook erg handig. Zo maakten sommige bewoners meteen van de gelegenheid gebruik om de juiste maten te nemen voor de stoffering.

‘Hier komt het bankstel’
Namens Wooncompagnie waren verschillende medewerkers bij de bezichtiging aanwezig. Ze leidden de bewoners rond, beantwoordden hun vragen en gaven de nodige praktische informatie. Dat de aanwezige bewoners onder de indruk waren, bleek wel uit reacties als: ‘hier komt dus het bankstel te staan’, ‘die kast gaat hier makkelijk passen’ en ‘ik voel me hier nu al thuis’.

Eerste sleuteloverdracht op maandag 8 december
Vanaf maandag 8 december aanstaande krijgen de eerste bewoners van Heel Europa de sleutel van hun woning. Het complex, gerealiseerd door Wooncompagnie in samenwerking met verschillende (zorg)partijen, wordt een bruisend hart in de wijk Weidevenne.

Heel Europa omvat 140 huurwoningen, woonruimte voor mensen met een zorgvraag en een scala aan voorzieningen. Ook zijn er verschillende zorg- en welzijnspartijen vertegenwoordigd, zoals Prinsenstichting, RIBW ZWWF, Stichting Wonen en Zorg Purmerend, Wonen Plus, Centrum voor Jeugd en Gezin en Clup Welzijn. Meer informatie: kijk op facebook Heel Europa.