< Terug naar overzicht

Van burendag naar jeu de boulesbaan!

DSC08805 3 oktober 2013 - Op 21 september was het weer Burendag: hét moment voor een buurtborrel, vond mevrouw Broers. “Voor de gezelligheid, maar óók om samen te praten over de inrichting van het kale deel van de tuin.” Ze schreef het Oranje Fonds aan, kreeg budget en regelde een geslaagde burenmiddag voor de Roelof Bootstraat in Edam. “En als het meezit kunnen we volgend jaar jeu de boulen!”

Het begon allemaal met de nieuwe aanleg van het openbaar groen rond het wooncomplex aan de Roelof Bootstraat. Over de inrichting van twee stukken tuin kregen de bewoners inspraak van Wooncompagnie. Bewoonster Mevrouw Broers: “Afgelopen zomer ontstond daar spontaan een potje jeu de boule. We hadden grote pret! Senioren houden van dat spelletje. Een echte baan zou een prachtige ontmoetingsplaats zijn.”

Verdubbeling budget
Voor realisatie van dit plan moest natuurlijk ook de mening van de andere bewoners worden gehoord. Toen Sandra de Wit van Wooncompagnie haar belde, bedacht mevrouw Broers zich geen moment: “Ik zei dat Burendag de ideale gelegenheid hiervoor zou zijn. Toen antwoordde Sandra: als jullie geld krijgen van het Oranje Fonds, verdubbelen wij dat bedrag vanuit onze leefbaarheidspot!”

Koffie met gebak
En zo geschiedde. Het Oranje Fonds stelde 500 euro ter beschikking, Wooncompagnie maakte er 1.000 euro van. Samen met enkele buren organiseerde mevrouw Broers een geslaagde burenmiddag op Burendag. “In de aangeschafte partytent en onder het genot van koffie met gebak is het plan besproken. Dat was heel nuttig: we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag!”, aldus Broers. Van het budget is ook al een mooie buitenbank gekocht.

Kerstboom versieren
Behalve nuttig was Burendag ook erg gezellig en goed voor het onderling contact. “Dit smaakte naar meer”, vertelt Broers. “Sowieso met de volgende Burendag, maar misschien ook deze winter al. Samen een kerstboom in de tuin zetten en versieren bijvoorbeeld. Want ’s winters kom je elkaar niet vaak buiten tegen. We zijn ervan overtuigd dat er steeds meer mensen gaan meedoen.”