< Terug naar overzicht

Veel belangstelling voor Woningruilmarkt van Wooncompagnie in Schagen

Deloet 4 maart 2019 - Ruim dertig huurders zullen aanstaande zaterdag 9 maart 2019 hun woning te ruil aanbieden tijdens de door Wooncompagnie georganiseerde Woningruilmarkt. De deelnemers kunnen het aanbod van andere ‘woningruilers’ bekijken en op die manier wellicht de ideale match vinden. De Woningruilmarkt wordt gehouden in verenigingsgebouw De Blokhut aan de Loet 10 te Schagen, van 10.00 tot 12.00 uur.

Voor alle huurders
De Woningruilmarkt is bedoeld voor alle huurders in de gemeente Schagen die zoeken naar een andere huurwoning, maar deze via de reguliere weg niet of zeer moeizaam kunnen vinden. Dit kan te maken hebben met de krapte op de woningmarkt en de lange zoektijd die nodig is om voor een andere woning in aanmerking te komen. Maar ook de strengere inkomenseisen kunnen een belemmering zijn om voor een andere woning in aanmerking te komen.

Woningen bekijken en contacten leggen
Tijdens de Woningruilmarkt kunnen huurders via informatieborden hun eigen woning promoten, de te ruil aangeboden woningen uitvoerig bekijken en contact leggen met andere ‘woningruilers’.

Punten blijven behouden
Wooncompagnie kijkt bij woningruil niet naar het inkomen als beide huurders huren bij deze corporatie. Voordeel van woningruil is ook dat woningzoekenden de opgebouwde punten in Woonmatch behouden; ze reageren immers niet op een vrijkomende woning in Woonmatch. Woningruil kan dus ook ideaal zijn als een huurder in afwachting is van zijn of haar droomhuis.

Woningmarkt in beweging brengen
De corporatie wil met initiatieven als de Woningruilmarkt de woningmarkt in beweging brengen en ervoor zorgen dat huurders snel een woning vinden die beter aansluit bij hun woonwensen.