< Terug naar overzicht

‘Veel minder energiekosten, dankzij optimale isolatie en zonnepanelen’

Hans Geerlings en Astrid Kok_isolatie Oosthuizen 8 maart 2017 - Van bodem- dak- en spouwmuurisolatie tot HR++ glas en zonnepanelen: in Oosthuizen regent het dezer dagen isolatiemaatregelen. Wooncompagnie laat, verdeeld over het dorp, bij 58 woningen diverse isolerende werkzaamheden uitvoeren. ‘De spouwmuurisolatie moet nog worden aangebracht, maar we merken nu al dat onze woning veel sneller warm is,’ vertelt Hans Geerlings, die nog het meest trots is op de zonnepanelen. ‘Inmiddels liggen er tien panelen op het dak van onze woning, echt geweldig,’ zegt hij.

Op verschillende plaatsen in Oosthuizen worden in woningen uiteenlopende isolerende maatregelen toegepast. Zo worden huizen aan de Westerkoogstraat voorzien van HR++ glas, dak-, bodem- en spouwmuurisolatie. Bij woningen aan de Burgemeester Steenstraat worden bodem-, spouwmuur- en dakisolatie aangebracht en kunnen bewoners kiezen voor een pakket zonnepanelen.

Meteen enthousiast
Hans Geerlings: ‘Aanvankelijk wilde ik graag een dubbel pakket zonnepanelen. Projectleider Menno de Rooij van Wooncompagnie en de medewerkers van Zozon waren daar meteen enthousiast over. Twaalf panelen pasten helaas niet. Samen hebben we besloten om tien zonnepanelen te plaatsen.’

'Het is mooi om te zien dat we, zeker bij zonnig weer, zelf de nodige energie opwekken,’ vertelt Hans’ vriendin Astrid Kok. ‘We verwachten, dankzij de isolatie en de zonnepanelen, maandelijks zeker vijftig euro te besparen op onze energiekosten.’

Enorme energiebesparing De verschillende isolerende maatregelen binnen het project hebben één doel: het creëren van een enorme energiebesparing. De betreffende woningen gaan van een gemiddeld energielabel D naar A.

Wooncompagnie wil haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid bereiken. Om die reden wordt de bodem- dak- en spouwmuurisolatie kosteloos aangeboden. Het plaatsen van zonnepanelen gaat gepaard met een geringe huurverhoging. 'Maar dat verdien je meteen terug,’ stelt Astrid Kok.

‘Duurzaamheid heeft de toekomst’
‘We vinden het prachtig dat Wooncompagnie zoveel isolerende maatregelen treft,’ besluit Hans Geerlings. ‘De energiekosten nemen af, het wooncomfort neemt toe én het is goed voor het milieu. Ik ben een groot voorstander van duurzame investeringen. Zo heb ik het dak eerder zelf laten isoleren. Duurzaamheid heeft de toekomst.’

De isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd door de Rotterdamse Fihuma Groep, met een vestiging in Kwadijk. Het Schildersgilde uit Edam plaatst het isolatieglas, Zonzo uit Hem de zonnepanelen.