< Terug naar overzicht

Vereniging Historisch Purmerend blij met gratis klusjesman van Wooncompagnie

23 oktober 2013 - Resultaat van jaarlijks BOP-diner

Wooncompagnie stelt binnenkort een onderhoudsmedewerker beschikbaar aan Vereniging Historisch Purmerend (VHP). De medewerker zal uiteenlopende klussen verrichten in het onderkomen van de vereniging. Als tegenprestatie biedt VHP de medewerkers van Wooncompagnie een historische stadswandeling aan. Dit is het resultaat van het eerder gehouden diner van Betrokken Ondernemers Purmerend (BOP).

Met gesloten beurs
Net als veel andere organisaties en bedrijven neemt Wooncompagnie jaarlijks deel aan het zogeheten BOP-diner. ‘Het is een mooie gelegenheid om je maatschappelijke gezicht te tonen en met gesloten beurs iets voor elkaar te betekenen,’ licht projectleider Mariël Esser van Wooncompagnie toe.

Een mooie match
Dit jaar werd tijdens het diner een maatschappelijke match gemaakt met de Vereniging Historisch Purmerend. ‘De vereniging zet zich in voor het historische karakter van Purmerend en wij vinden als corporatie, naast goede woningen, leefbaarheid erg belangrijk. Vandaar dat we graag iets voor elkaar betekenen,’ stelt de projectleider.

‘Ontzettend blij met hulp’
De Vereniging Historisch Purmerend is verheugd met de maatschappelijke match. ‘Wij hebben sinds een paar jaar een nieuwe behuizing aan de Kanaaldijk,’ vertelt secretaris Wil Rijswijk. ‘Het is een voormalig brugwachtershuisje, waar al veel aan is gedaan. Maar aan sommige klusjes komen we gewoonweg niet toe. Zo werkt de verlichting nog niet overal optimaal. We zijn ontzettend blij dat een deskundige klusjesman van Wooncompagnie hier een dagdeel aan de slag gaat.’

Monumenten in ere houden
De maar liefst 1850 leden tellenden vereniging zet zich, kort gezegd, in voor het behoud van historisch Purmerend. ‘Wij maken ons er hard voor dat oude monumenten en historische details in ere worden gehouden. Wij doen dat in samenwerking met veel vrijwilligers en andere partijen,’ aldus Wil Rijkswijk.

Muurschildering vakkundig hersteld
Op dat gebied werd tijdens het BOP-diner overigens eerder een maatschappelijke match gemaakt met Wooncompagnie. Twee jaar geleden zorgde de woningcorporatie ervoor dat een historische muurschildering in hartje Purmerend op vakkundige wijze kon worden hersteld.