< Terug naar overzicht

We merken nu al dat onze woning veel comfortabeler is

24 juni 2013 - Bewoners ’t Zand blij met grootonderhoud door Wooncompagnie

Wooncompagnie voert in ’t Zand op drie plaatsen groot onderhoud uit. Zo worden bij tien eengezinswoningen aan de Korte Bosweg en de Willem ’t Hartstraat de daken vervangen. Aan de C. de Leeuwstraat zijn twaalf huizen voorzien van nieuwe goten. Verder kunnen de bewoners kiezen voor verschillende isolerende maatregelen en worden alle huizen opnieuw geschilderd. De woningcorporatie, verwacht dat alle werkzaamheden rond de bouwvak zijn afgerond.

De daken van de uit de jaren vijftig daterende woningen aan de Korte Bosweg en Willem ’t Hartstraat waren aan vervanging toe. Alle betreffende woningen krijgen (of hebben inmiddels) een nieuw, goed geïsoleerd dak.

Brede dakranden geven woningen extra uitstraling
De dakvervanging neemt per woning in totaal veertien dagen in beslag. Het dak blijft tijdens de werkzaamheden waterdicht en de uiteindelijke nieuwe dakbedekking wordt in slechts één dag aangebracht. Hierdoor wordt overlast voor bewoners tot een minimum beperkt. Om de woningen een extra karakteristieke uitstraling te geven, wordt een bredere dakrand aangebracht.

Alle woningen opnieuw in de verf
Daarnaast wordt asbest uit de kruipruimten verwijderd en krijgen alle huizen een verse verflaag. Verder kunnen de bewoners, tegen een geringe huurverhoging, kiezen voor vloerisolatie en isolerend (HR++)glas. Deze energetische maatregelen zorgen voor een hoger energielabel en dus lagere energiekosten.

‘De woning knapt er enorm van op’
Nic en Tonny Bos, die al veertig jaar met veel plezier aan de Korte Bosweg wonen, zijn erg blij met de onderhoudswerkzaamheden. ‘De woning knapt er echt van op,’ vertelt Nic Bos. ‘Het nieuwe dak is een hele verbetering. Verder hebben wij gekozen voor isolatieglas in de gehele woning. In combinatie met onder meer de vloerisolatie geeft dat veel voordelen.’

Klaar voor de toekomst
‘We hadden last van vocht en ons huis voelde altijd relatief kil aan,’ vervolgt de bewoner. ‘Dat is over. We merken nu al dat onze woning comfortabeler is. En ons energieverbruik is ongetwijfeld aanzienlijk lager. Ons huis is echt klaar voor de toekomst. Dat is goed, want wij hoeven hier niet weg.'

Onderhoud woningen C. de Leeuwstraat
Aan de C. de Leeuwstraat in ’t Zand zijn in het voorjaar bij twaalf woningen de goten vervangen. Deze bewoners hadden eveneens de optie hun huis te laten voorzien van isolatieglas. Ook deze woningen worden binnenkort opnieuw geschilderd.