< Terug naar overzicht

We zijn blij dat onze woning zo goed wordt onderhouden

PageRight_DSC03179 8 februari 2013 - Wooncompagnie is gestart met een grootscheeps onderhoudsproject in Purmerend. In woningen aan het Salland, Gaasterland en Kennemerland worden onder meer dakgoten vernieuwd en dakramen vervangen. Het project wordt naar verwachting eind april 2013 in zijn totaliteit afgerond. De bewoners zijn tevreden over de werkzaamheden. ‘Wij willen hier nog lang blijven wonen en zijn dus blij dat onze woningen zo goed worden onderhouden,’ vertelt bewoonster Rina Leerling.

Milieuvriendelijke goten
Bij de woningen maakt de bestaande zinken dakgoot plaats voor een aluminium exemplaar, in de kleur antraciet. Het vervangen van de goten is létterlijk maatwerk: de duurzame en milieuvriendelijke dakgoten worden ter plekke, op maat, gefabriceerd.

Nieuwe dakramen
Daarnaast krijgen de woningen nieuwe hemelwaterafvoeren. Bij een kleine driehonderd woningen worden verder de dakramen vervangen. Het onderhoud aan de dakgoten en hemelwaterafvoeren wordt verricht door N.A.G. uit Westknollendam, Timmerbedrijf De Groot uit Venhuizen vervangt de dakramen.

‘Wij ventileren graag goed’
‘Wij vinden het prettig dat onze woning goed wordt onderhouden,’ benadrukt Rina Leerling (68), die met haar man Piet (74) ruim vijftien jaar met plezier aan het Gaasterland woont. ‘In het verleden is het schilderwerk aangepakt en nu zijn er drie nieuwe dakramen geplaatst: twee op de eerste verdieping en één op zolder. We zijn blij met de nieuwe dakramen, want we ventileren onze woning graag goed.’

Nagenoeg geen overlast
Volgens mevrouw Leerling hebben de werkzaamheden voor nagenoeg geen overlast gezorgd. ‘De medewerkers waren vrij snel klaar en werkten netjes. Ze hebben zelfs de trap bedekt met kleden, om beschadigingen te voorkomen. Dat is toch keurig?’

Blijven investeren in kwaliteit en duurzaamheid
Wooncompagnie blijft komende jaren investeren in kwaliteit en duurzaam onderhoud van bestaande woningen. Dit ondanks de verhuurderheffing waarmee de corporatie door het regeerakkoord van kabinet Rutte-II wordt geconfronteerd. Deze jaarlijkse vordering kan oplopen tot twaalf miljoen euro in 2017. Wooncompagnie wil deze rekening echter niet onverkort doorschuiven naar de huurders en dus niet teruggaan in dienstverlening en onderhoud.

Meer informatie over Wooncompagnie? Kijk op www.wooncompagnie.nl