< Terug naar overzicht

Wethouder Konijn krijgt alle hulp bij het slaan van eerste paal in Oterleek

Eerste Paal Dorpstraat Oterleek 5940 26 november 2015 - Wethouder mevrouw E.C. Konijn-Vermaas van de gemeente Alkmaar sloeg woensdag 25 november op ludieke wijze de eerste paal voor een nieuwbouwproject aan de Dorpsstraat in Oterleek. Dat deed de wethouder door gebruik te maken van een klassieke heistelling én bijgestaan door onder meer enthousiaste buurtbewoners, directeur-bestuurder John Hendriks van Wooncompagnie en een vertegenwoordiger van de huurdersvereniging. Maar ook Wim van Enter, oud-wethouder van de gemeente Schermer, hielp graag een handje.

De eerste plannen voor het project dateren namelijk uit de tijd dat Oterleek deel uitmaakte van de gemeente Schermer. Wethouder Konijn sprak ook haar speciale waardering uit voor het geduld dat de inwoners van Oterleek hadden tijdens de lange voorbereidingen van dit nieuwbouwproject. Ze roemde verder de samenwerking met Wooncompagnie en dankte de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, die een sleutelrol speelde in het subsidietraject.

Ook John Hendriks benadrukte dat de voorbereidingen van het plan wel erg veel tijd in beslag namen. Hij voegde daar meteen aan toe dat het nu tijd is om vooruit te kijken. Ook zei Hendriks verheugd te zijn dat Wooncompagnie kan bijdragen aan de volkshuisvesting in kleine kernen, zoals Oterleek.

Waardering voor funderingsmethode
Wethouder Konijn toonde eveneens waardering voor de manier waarop de funderingswerkzaamheden in Oterleek worden uitgevoerd. Bij de werkzaamheden worden namelijk speciale, trillingsarme boorpalen gebruikt. Dankzij deze funderingsmethode, die ook relatief geluidsarm is, wordt overlast voor de omliggende bebouwing zoveel mogelijk voorkomen.

Oplevering in najaar 2016
Na het officiële moment werd Hooyschuur Architecten uit Wormerveer bedankt voor het ontwerp en De Geus Bouw uit Broek op Langedijk succes gewenst met de bouw. Wooncompagnie realiseert in Oterleek tien sociale huurwoningen, zes op de begane grond en vier op de eerste verdieping. Het project bestaat uit twee blokken, met een tussenliggend erf. De woningen worden naar verwachting in het najaar van 2016 opgeleverd.

Inschrijving en toewijzing
Woningzoekenden die in aanmerking willen komen voor deze driekamerwoningen, met tuin of eigen terras, dienen te zijn ingeschreven bij de Stichting Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK). Ook de toewijzing van de tien sociale huurwoningen verloopt via deze organisatie. De publicatie van de sociale huurwoningen vindt plaats in het tweede kwartaal van 2016.